Leef- en Werkplezier

In dit blog leg ik uit wat de reden is van de naam voor het centrum Ophelie, Leef- en Werkplezier. Eerst blik ik graag terug hoe dit Centrum is ontstaan. Hiervoor ga ik vijf jaar terug in de tijd. Vijf jaar geleden was ik bezig met het schrijven van Ophelie.

Lees meer »

Grote stappen, snel thuis 💛

Wat een aanbod is er op internet, de keuze is reuze. En als je al moe of zoekende bent wordt het er niet makkelijker op om door de bomen het bos nog te zien. Wat je waarschijnlijk het liefste wilt is snel resultaat, grote stappen snel thuis.

Lees meer »

Spannend 💚

Als ik terugkijk op mijn leven begrijp ik nu wat de reden is dat ik zo slecht tegen geschreeuw kon. Helaas ging ik hierdoor zelfs mezelf overschreeuwen, ik had het patroon van mijn ouders overgenomen en er nog een schepje bovenop gedaan. Toen ik mezelf dat realiseerde ben ik de stilte in mezelf aan gegaan.

Lees meer »

Inzicht over mediteren

Als je mediteren Googelt vind je verschillende betekenissen van het woord. Ook zijn er verschillende manieren waarop je kunt mediteren. De verschillende betekenissen en manieren van mediteren kan het best ingewikkeld voor je maken. 

Lees meer »

Bring Back the Spirit

Een vriend van me waar ik veel contact mee heb heeft meerdere malen tegen me gezegd: 'Jij zou aan het roer moeten staan van een groot bedrijf met al jouw kennis, creativiteit en kracht'. Ik begrijp helemaal wat hij daarmee bedoelt en ben het ook met hem eens dat ik de capaciteiten voor zo'n rol in mezelf heb, vind en zie.

Lees meer »

Welke wens heb jij?

2022 hebben we bijna achter de rug. En zoals ieder jaar komt er een mooi nieuw jaar aan. Je kunt terug kijken op het jaar, vooruit kijken, én je kunt natuurlijk ook kijken en voelen hoe het NU voor je is.

Lees meer »

In het land van rijkdom

In de loop der jaren heb ik al aardig wat openhartige berichten en blogs gedeeld. Je ziet het al aankomen, ik ga weer wat openhartigs delen. Daar kunnen mensen van alles van vinden en dat kan me eigenlijk niet zo veel schelen.

Lees meer »

Duwtje in de rug

Als je jezelf tegen bent gekomen en je gooit het roer om wil je het liefste dat iedereen dat doet. Dat anderen jouw levenswijsheid meekrijgen en dat ze ook het pad opgaan om zichzelf te vinden.

Lees meer »

Vooruitziende blik

In 2017 veranderde ik de bedrijfsnaam C in C for U! in MRs Unlimited. MRs Unlimited zijn mijn (Miranda Roijakkers) initialen met een s erachter. Een s erachter omdat ik geen Meester of Mister ben. En Unlimited omdat je alles van mij krijgt van wie ik ben, mijn kwaliteiten, mijn gaven. 

Lees meer »

Eenzaam zijn

Een paar dagen geleden was er een dame bij me voor een eerste liefdevol gesprek, vaak willen mensen tijdens zo'n gesprek ook meer van mij weten, wat ik wel begrijp. We hebben over allerlei onderwerpen gesproken en ze stelde een vraag aan mij: 'voel je je dan nooit eenzaam?'.

Lees meer »

Afscheid nemen

Afscheid nemen doet pijn zegt men, en ja, dat is zeker waar. De andere kant van afscheid nemen is een nieuw begin. Telkens als je ergens, van iets of iemand, afscheid neemt komt er iets anders voor in de plek.

Lees meer »

Leven vanuit je hart

Wat wordt daar vaak over gesproken, dat je mag leven vanuit je hart. Je zou zeggen dat het simpel is om vanuit je hart te leven, niets is minder waar. Als we allemaal vanuit ons hart zouden leven zou de wereld er vele malen mooier uitzien.

Lees meer »

Wereldwijde Verbinding Dag

Vorige week is de Week tegen Eenzaamheid begonnen, deze duurt tot 7 oktober. De sociale media staat er bomvol mee, dat het de Week tegen eenzaamheid is. Ieder jaar keert deze week, voor aandacht aan het thema eenzaamheid terug.

Lees meer »

Medelijden versus medeleven

Als mensen over andere mensen praten kan er gezegd worden dat iemand medelijden met iemand heeft. Bijvoorbeeld omdat ze iemand zielig vinden om de manier waarop degene leeft, of als iemand volgens diegene een eenzaam of ongelukkig leven leidt.

Lees meer »

(Ont)vluchten

Vandaag was ik in gesprek met een man en een vrouw en spraken we over vluchtgedrag. Hoe makkelijk is het om alle verleidingen van het leven te weerstaan en niet te verdrinken in al die verleidingen?

Lees meer »

Waarom ik doe wat ik doe

Er zijn momenten dat ik mezelf afvraag: 'Waarom doe ik ook alweer wat ik doe en wat wil ik bereiken met mijn hart- en zielsmissie?' Dat vroeg ik me afgelopen week ook weer af en heb dat weer even voor mezelf op een rijtje gezet. Dat deel ik vanuit vrijheid met alle liefde met jullie.

Lees meer »

Summer of Love

Summer of Love, zomer van de liefde, daar spraken een vriendin en haar vriend begin van de zomer samen met mij over. Aardig wat zomers zijn er inmiddels voorbij gegaan en daaruit bleek telkens weer dat de liefde van de zomer te maken had met de liefde voor mezelf.

Lees meer »

Wat laat je zien

Een criptische omschrijving als titel van dit blog: Wat laat je zien. Vraag jij jezelf wel eens af wat je laat zien? Wat laat je zien aan een ander, wat laat je zien aan jezelf, wat zie jij eigenlijk allemaal zo door de dag heen.

Lees meer »

De waarde van spijt

Men zegt vaak: 'Je kunt beter spijt hebben van dingen die je wel hebt gedaan als van dingen die je niet hebt gedaan'. Dat kan je brengen naar welke dingen zou je willen doen, toch?

Lees meer »

Eindelijk gelukkig

Vier jaar geleden was het dat ik net mijn huis verkocht had in Vught, en aan de vervolgreis naar het water ging. Drie maanden had ik in een studentenwoning in Den Bosch vertoefd, je weet hoe die eruit zien, voordat ik de stap naar Maarssen maakte.

Lees meer »

Trots zijn op jezelf

Je komt er achter dat je toch wel een heel gevoelig persoon bent, dat je meer of andere dingen voelt dan een ander en dat dat soms helemaal niet zo fijn is.

Lees meer »

Wat is liefde

Wat is liefde? Ja, wat is liefde eigenlijk 🥴 Je ziet het al aan de emoticon die ik gebruik, liefde is niet echt uit te leggen. Dus ik zou er niet teveel over nadenken want dan krijg je een gezicht zoals de emoticon en dat wil toch niemand.

Lees meer »

Kwaliteit van leven

Mensen die Ophelie hebben gelezen of geluisterd hebben daarin waarschijnlijk gezien of gehoord :-) dat ik niet over anderen praat, als zijnde de gezinsleden waarmee ik ben opgegroeid. Dat was een hele bewuste keus van mij omdat ik anderen niet wil schaden.

Lees meer »

Depressief is niet wie jij bent

De laatste weken komen er beelden terug uit de periode in Vught, beelden die bevrijdend zijn geweest waardoor ik de stappen ben gaan zetten om nóg gelukkiger te worden. En de stappen te zetten om dat te durven gaan delen met de wereld.

Lees meer »

Lief zijn voor jezelf

In de tijd dat ik nog in Vught woonde schreef ik een blog over Lief zijn voor jezelf. Toen had ik nog een andere website en de teksten van toen kun je hier niet meer terug vinden. Vanmorgen, zo vroeg dat iedereen nog op één oor ligt :-)

Lees meer »

Boosheid vs fijngevoeligheid

Wat kunnen mensen boos zijn zeg, op de overheid, hun buren, een vriend of vriendin, je ouders. Boos zijn op een ander heeft geen zin. Niet dat je niet boos mag zijn, natuurlijk mag je boos zijn. Vraag jezelf wel af wat dat teweeg brengt in de wereld en wat levert het jezelf op?

Lees meer »

Liefdevol

Ophelie is ongelimiteerde liefde, zo'n beetje als: alles is liefde. Maar....niet alles is liefdevol, je kunt alles wel zien als liefde maar liefdevol is wat mij betreft iets anders.

Lees meer »

Waar word je gelukkig van

COVID-19 gaat steeds meer naar de achtergrond, bij mij tenminste. We mogen meer en daardoor kunnen we ook meer. Als ik social media open zie ik nog wel berichten over bijvoorbeeld de maatregelen, ik scrol ze voorbij omdat het veelal niet positief is wat er wordt geschreven.

Lees meer »

Hoe kom je van je eenzaamheid af

Potverdikkie, hoe kom ik van die eenzaamheid af? Dat hebben het afgelopen jaar helaas meer mensen dan ooit zich afgevraagd. Ik wist het gelukkig al en ondanks dat was het nog steeds een grote uitdaging. 

Lees meer »

Loslaten, lachen, leven

Vanmorgen stond ik op en liet de afgelopen paar weken de revue passeren. Met regelmaat is het goed om even extra stil te staan bij het werk aan de weg. Daarmee bedoel ik: het werken aan jezelf

Lees meer »

Bij jezelf blijven, leven vanuit compassie

Eergisteren vertelde ik in een bericht op Facebook over de volle maan, wat die met je kan doen en wat dat kan betekenen. Ik deel de berichten die ik op Facebook plaats regelmatig in groepen waar ik lid van ben zodat mensen deze kunnen lezen.

Lees meer »

Als eenzaamheid je leven bepaalt

Voor de samenwerking met Samen tegen Eenzaamheid schreef ik een column. Deze deel ik graag met jou. Donderdag 29 april staat hij in de VAR, het wekelijks nieuwsblad in de regio waaronder gemeente Stichtse Vecht. 

Lees meer »

Vertrouwen doe je zo!

Zozo, dat is nogal een uitspraak, 'Vertrouwen doe je zo!'. Zo stellig als ik dat schrijf, zo stellig durf ik te zeggen dat ik weet hoe je vertrouwen kunt opbouwen en creëren.

Lees meer »

Vrijheid

Vrijheid, een woord wat we de laatste tijd meer dan vaak hebben gehoord. Dat onze vrijheid ons wordt afgenomen en dat we die terug willen zodat we weer naar de winkels kunnen, naar school, naar ons werk, kunnen dansen, naar evenementen kunnen gaan en de ondernemers hun creativiteit weer aan de mensen zichtbaar kunnen maken. 

Lees meer »

Liefde verspreiden

Inmiddels zijn we alweer bijna 4 weken in de 2e (gedeeltelijke) lockdown ten koste van de beslissingen van de regering van ons mooie Nederland. Ik schrijf 'ten koste van' omdat zij deze beslissingen nemen, zonder het volk te vragen wat zij ervan vinden. 

Lees meer »

Bewustwording, liefde en verbinding

Ophelie groeit door en daar ben ik heel trots op. In de afgelopen periode, waarin we extra met onszelf geconfronteerd werden, heb ik als mens mooie stappen mogen zetten. Deze stappen geven mij veel meer helderheid, verdieping en daarmee verbinding met mijzelf.

Lees meer »