Spannend 💚

Gepubliceerd op 9 augustus 2023 om 13:55

Als ik terugkijk op mijn leven begrijp ik nu wat de reden is dat ik zo slecht tegen geschreeuw kon. Helaas ging ik hierdoor zelfs mezelf overschreeuwen, ik had het patroon van mijn ouders overgenomen en er nog een schepje bovenop gedaan. Toen ik mezelf dat realiseerde ben ik de stilte in mezelf aan gegaan.

Bizar

Door de stilte in mezelf aan te gaan ging ik de stilte koesteren. Zoveel keus had ik overigens ook niet, het was erop of eronder, letterlijk hè, onder of op de zoden, want zo ver was ik van mezelf verwijderd dat ik die fase nabij was. Bizar hoelang een mens het volhoudt om buiten zichzelf te leven. Pas als het écht niet meer kan, dat je dan pas kiest voor de weg naar geluk en vrijheid.

Vasthouden

Ons brein is heel sterk en we kunnen het extreem lang volhouden om niet naar ons gevoel te hoeven gaan. Het is makkelijker om door te gaan met datgene wat je gewend bent dan de weg te kiezen die onbekend is. We houden liever vast aan het vertrouwde, of je dat gelukkig maakt of niet. 

Inzichten

Door de stilte in mezelf aan te gaan ging ik de stilte waarderen, de stilte werd fijn, ik werd er rustig van. De stilte gaf me ook veel inzichten waarom ik deed zoals ik deed en waarom ik was zoals ik was. De inzichten die ik kreeg en de weg die ik ben gaan bewandelen gaven mij een gevoel van vrijheid wat ik niet kende.

Vrijheid

Altijd heb ik het gevoel van vrijheid buiten mij gezocht en als je dat niet brengt waarnaar je 'op zoek' bent ga je op ontdekkingstocht, dat hoop ik tenminste dat je dat doet. Een tocht die zeker niet altijd makkelijk was, een tocht waar ik zeker wel dankbaar voor ben. Een tocht naar vrijheid die ik iedereen gun.

Mediteren

Deze tocht naar stilte in mezelf en vrijheid is begonnen met mediteren, de stilte gaan ervaren en mezelf dat meer en meer gunnen omdat het me hielp om gelukkig te worden en de rust in mezelf te vinden. Iedere stap die ik daarbij zette liet me verder uit mijn bubbel komen. Juist omdat ik weet en voel hoeveel mensen in die bubbel leven vind ik mediteren belangrijk. Ik gun mensen om het te leren, het zichzelf eigen te maken om ook hun meest vrije leven te kunnen gaan leven.

Schreeuwen

In de tijd dat ik in een salesfunctie werkte had ik geen moeite met het doen van verkoop, het stond ver genoeg van me af omdat ik het voor een bedrijf/International deed die me er goed voor betaalden. Sinds ik zelfstandig ben vind ik dat echt wel een dingetje, jezelf verkopen waar je goed in bent. Ik merk daarom ook dat ik het niet kan op de manier die ik veel voorbij zie komen op social media. Het gebruiken van veel hoofdletters bijvoorbeeld, of veel uitroeptekens, of vetgedrukt en vooral veel van alles. Voor mij voelt dat als online schreeuwen en die manier past gewoon niet meer bij mij. Ook al ben ik een heel blij, vrij en gelukkig mens, die hard kan lachen en van flink bewegen houdt, als het gaat om mediteren >, healen > en coachen > wil ik dat doen vanuit zachtheid en liefdevol laten zijn. Omdat zachtheid en liefdevol fijn is, wil ik het op die manier zichtbaar maken en naar buiten brengen.

Spannend

Beginnen met mediteren of vaker gaan mediteren kan spannend zijn. Ieder begin is moeilijk, of misschien beter gezegd, een drempel over. Als je net zoals ik een overschreeuwer bent/was of juist iemand die zichzelf wegcijfert en zich dus helemaal niet laat horen en zien, het zal je helpen om je (brein) stil te zetten en de rust in jezelf te vinden. Hoe spannend het ook kan zijn, als je het niet doet weet je zeker dat het bij het oude blijft.

 

Kijk voor de mogelijkheden op de verschillende pagina's:

- Mediteren >

- Healing >

- Coaching >

 

Twijfel je, kom je er niet uit of kun je geen keus maken? 

Weet me te vinden, voel je welkom, voel je vrij 💚

 

Liefs Miranda

 

06 3058 4645

info@mrs-unlimited.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.