Hoe kom je van je eenzaamheid af

Gepubliceerd op 28 augustus 2021 om 08:54

Potverdikkie, hoe kom ik van die eenzaamheid af? Dat hebben het afgelopen jaar helaas meer mensen dan ooit zich afgevraagd. Ik wist het gelukkig al en ondanks dat was het nog steeds een grote uitdaging. 

De oplossing is:

- creatief zijn

- uit je hoofd blijven

- blijven luisteren naar je lichaam

- vooral niet bij de pakken neer gaan zitten

- voelen en doorleven wat je voelt, en waar het mee raakt.

- zelfreflectie en eerlijkheid naar jezelf

Eenzaamheid is niets anders dan angst, oei, dat is een rake uitspraak maar dat is wel wat het is.

Met bovenstaande punten kun je de eenzaamheid doorbreken. Het heeft geen nut om een ander de schuld te geven van je eenzaamheid. Of te zeggen dat bijvoorbeeld je ex jou of je kinderen van alles aan heeft gedaan. Ook heeft het geen zin om te blijven schoppen tegen alles wat niet deugt zoals een regering. In een relatie zijn en je vasthouden aan je partner of kinderen is ook geen oplossing, het kan zelfs een vlucht zijn om zelf niet gelukkig en vrij te hoeven gaan leven. De enige mogelijkheid om gelukkig te worden en uit je eenzaamheid te komen en blijven is zelf in actie komen.

Een hulpmiddel bij de oplossingen is mediteren. Omdat we veelal geneigd zijn te veel in ons hoofd te zitten is mediatie een goed middel wat je overal kunt gebruiken zonder dat iemand het in de gaten heeft (als je je daar voor zou schamen). Mediteren is niets zweverigs aan, het is heel aards en het helpt je dus om gelukkiger te worden. Waarom zou je het dan niet doen?!

Innerlijke rust willen we allemaal, vooral omdat het zo fijn is om gelukkig te zijn met jezelf. Tevreden te zijn met wie je bent en wat je hebt. Als mediteren hier de oplossing voor is, wat is dan de reden dat je er niet aan begint. Wat is de reden, ben eerlijk tegen jezelf, zeg het tegen jezelf!

- Kom je er achter dat je bang bent, dan zul je dat moeten overwinnen. Moeten zeg ik, je moet niets van mij. Wil je het overwinnen, dan is willen een mooie vervanger van moeten. Als jij iets wil dan kan het.

- Kom je er achter dat je alleen gelukkig kunt worden als je je relatie beëindigd, dan zijn het minder makkelijke beslissingen, maar zeker wel mogelijk. Vergeet niet dat een partner die van je houdt kan accepteren als jij aan jezelf wilt gaan werken. Dat betekent dus dat het helemaal niet hoeft te zijn dat je jouw relatie beëindigd. Dat betekent dat je aan jezelf kunt werken in die relatie. Het leren kennen van jezelf kan heel bijzonder zijn als je in een relatie zit. Het gaat om jou, wat jij voelt, dat kan voor de ander heel anders zijn en je kunt het niet voor de ander invullen.

De meest bijzondere gebeurtenis in mijn leven was de geboorte van Ophelie, nu bijna 3 jaar geleden, de geboorte van mijn innerlijke zelf en dat was naast bijzonder ook uniek, ik beschrijf in het boek Ophelie wat er die nacht gebeurde.

Sinds die tijd kon ik niets anders dan bezig zijn om mensen te helpen gelukkig te worden en niet eenzaam te zijn. Ik heb er dus een boek over geschreven en een kledinglijn naar vernoemd. Coaching deed ik i.v.m. COVID-19 vooral online en de Liefdevolle healing meditaties zijn sinds eind maart ontstaan. Daarnaast ben verbonden met een eenzaamheid project in Gemeente Stichtse Vecht 'Samen tegen Eenzaamheid Stichtse Vecht'.

Ik schrijf hier een heleboel. Het is makkelijk om het even te lezen en het dan weg te leggen of door te scrollen. Eigenwijs te zijn en niet te geloven en er op te vertrouwen wat ik vertel. Ik vertel geen fabeltjes, dat was de Fabeltjeskrant :-) Ik vertel dit vanuit mijn eigen ervaring, ik heb het zelf gedaan en weet daarom exact wat je kunt doen.

Als je echt van je eenzaamheid af wilt en gelukkig wilt worden kun je alles wat ik schrijf beter tot je door laten dringen wat het betekent voor jou. Lees het nog een keer, en eventueel nog een keer wat er allemaal staat en ga het doen, kom in actie. Gun jezelf de innerlijke rust, vrijheid en liefde die je verdient. 

 

Aandacht geven en luisteren naar je lichaam brengt je de liefde van je leven. De liefde van je leven ben je zelf.

 

Liefs Miranda

 

06 3058 4645

info@mrs-unlimited.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.