Afscheid nemen

Gepubliceerd op 26 oktober 2022 om 07:33

Afscheid nemen doet pijn zegt men, en ja, dat is zeker waar. De andere kant van afscheid nemen is een nieuw begin. Telkens als je ergens, van iets of iemand, afscheid neemt komt er iets anders voor in de plek.

Althans, je kunt er iets anders voor in de plek zetten, dat wat passend is voor jou. Er iets voor in de plek zetten waar jij gelukkig en blij van wordt.

Verleidingen

Vaak zetten we er iets leuks als een etentje, een borrel, een nieuwe relatie, het kopen van spullen of andere verleidingen van het leven voor in de plek. Hoe mooi is het dat je er iets van jezelf voor in de plek zet, liefde voor jezelf.

Avonturen

Zelf ben ik de avonturen aangegaan die je de afgelopen jaren van me hebt kunnen volgen. Voor het afscheid, de rouw en de liefde voor mezelf zette ik er bijvoorbeeld bloemen voor in de plek, de natuur, innerlijke rust, vrijheid en geluk. 

Stap voor stap

Helaas is de neiging om het buiten jezelf te zoeken groter dan je voor ogen hebt. Als je er verleidingen voor in de plek blijft zetten zal de pijn telkens weer terug komen. Nu is dat helemaal niet erg als het terugkomt, omdat je het op die manier met kleine stapjes kunt doen. Afscheid nemen, liefde voor jezelf en kiezen voor je eigen vrijheid en geluk gaat nu eenmaal niet snel, dat gaat stap voor stap. En ja, per stap zul je dus ook telkens moeten dealen met de boosheid, de pijn en het verdriet. Pas daarna kom je dichter bij jezelf.

Afscheid nemen

Hoe komt het dat ik nu dit onderwerp kies, 'afscheid nemen', voor dit blog. Als je Ophelie hebt gelezen zul je weten dat mijn jeugd niet echt van een leien dakje gegaan is. Toen mijn moeder op 65 jarige leeftijd (ik was toen 39) overleed kwam mijn bestaan hier ook in het gedrang. Ik ging nog meer overleven dan ik al deed. De gevolgen daarvan waren niet meer te overzien, gelukkig zag ik nog een lichtpuntje waar ik me aan vast heb gehouden.

Mijn eigen leven

Laatst heb ik mijn vader en broer in Polen opgezocht, dat liet me zien dat ik toch echt verder moet gaan met mijn eigen gelukkige leven, zij hebben gekozen voor hun leven daar. Het is niet dat ik niet verder ging met mijn leven want dat loopt wel door. Toch was er nog iets in me waardoor ik vond dat ik mijn vader op moest zoeken, dat heb ik met alle liefde gedaan (het was overigens wel zeer pijnlijk wat ik daar gezien heb). Nu kan ik de vervolgstappen van mijn leven weer vanuit liefde voor mezelf verder zetten. 

Volgende stap

Het is tijd geworden voor de volgende stap in mijn leven. Wat deze gaat zijn, wil en kan ik nog niet vertellen. Dat ben ik nog aan het uitwerken, voordat ik een grote stap neem kijk ik daar altijd goed naar. Is de stap een vlucht of is het een stap die je écht gelukkiger gaat maken. Daar ben ik dus nog op aan het broeden.

 

Ieder afscheid kan een nieuw begin zijn

Ieder afscheid is niet leuk en doet pijn

 

Je kunt van afscheid nemen vluchten

Daarmee ga je niet je hart luchten

 

Je hart heeft liefde nodig voor jezelf

Dat is ook het luchten van je hart, en nee, dat gaat niet vanzelf

 

Kijk eens om je heen wat er allemaal voor moois is

Hou dat vast, ben lief voor jezelf, (door)voel alles wat er is

 

Neem je niet genoeg tijd voor jezelf en heb je daar hulp bij nodig

Om bijvoorbeeld te cocoonen, te lezen, te mediteren, dan is Ophelie vast niet overbodig

 

Van Ophelie voor jou:

Boek Ophelie

Kleding Ophelie

Liefdevol van Ophelie

 

Liefs Miranda

06 3058 4645

info@mrs-unlimited.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.