Waarom ik doe wat ik doe

Gepubliceerd op 14 augustus 2022 om 18:29

Er zijn momenten dat ik mezelf afvraag: 'Waarom doe ik ook alweer wat ik doe en wat wil ik bereiken met mijn hart- en zielsmissie?' Dat vroeg ik me afgelopen week ook weer af en heb dat weer even voor mezelf op een rijtje gezet. Dat deel ik vanuit vrijheid met alle liefde met jullie.

De rechter foto heeft een ex-collega gecreëerd.

Hij vindt de tekst glashelder en dat het positivisme van me afstraalt.

Hoe lief is dat zeg.

Kiezen voor kinderen

Voor kinderen kiezen is een prachtige gedachte, kinderen op de wereld zetten is een mooi gebaar en kan de liefde tussen twee mensen versterken. Helaas dragen veel mensen patronen van hun ouders (en voorouders) met zich mee. Dat wil niet zeggen dat ze de kinderen niet vanuit liefde op gaan voeden, dat is natuurlijk wel zoals ze het vooraf bedoelt hebben, als ze zich daar bewust van waren. Helaas lukt ze dat vaak niet omdat ze de patronen van de eigen ouders nog niet hebben doorbroken.

Struggelingen in relaties

Veel mensen komen er op latere leeftijd (als de kinderen vaak nog vrij jong zijn) achter dat ze zichzelf helemaal nog niet zo goed kenden dan ze dachten. Hierdoor ontstaan struggelingen in relaties waar de kinderen veelal hinder van ondervinden. Deze struggelingen kunnen zelfs leiden tot een scheiding wat kinderen zelden ten goede komt. Ouders denken daar zelf vaak anders over. Opmerkingen als: 'Mijn kinderen pakken de scheiding goed op', 'ze hebben er geen last van', 'ze zijn zo vrolijk' zijn heel normaal en worden geaccepteerd.

Blinde vlek

Als ouder is het moeilijk om in de spiegel te kijken of te zien dat jouw/jullie kinderen niet gelukkig zijn met jouw/jullie keuze of jouw/jullie wijze van opvoeden. Veel ouders hebben hun eigen blinde vlek, die afkomstig is van de eigen opvoeding waardoor ze niet zien wat er gebeurt, dat is overigens ook confronterend. Een confrontatie aangaan is niet wat iedereen doet, dat is ook niet altijd de makkelijkste weg, wel de beste vind ik.

Opvoeden

Kinderen opvoeden is een nobele maar moeilijke (vind ik) taak, als je kiest voor die rol zul je er veel tijd in moeten steken. De tijd en aandacht die een kind nodig heeft heb je niet voor jezelf, dat mag je jezelf heel goed vooraf realiseren.

Veiligheid

Veel mensen en kinderen hebben een basisprobleem, ze voelen zichzelf niet veilig in de wereld. Jezelf niet veilig voelen kan zich op allerlei manieren in je leven manifesteren, jouw eigen onveilige gevoel draag je over aan je kinderen. Oei, dat wat we heel hard nodig hebben in ons leven en veel mensen niet bezitten dragen we over aan onze kinderen. Voordat je aan kinderen begint is het daarom van groot belang dat jouw basisveiligheid in een goede staat van zijn is. 

Daarom doe ik wat ik doe

Omdat veel mensen geen goede basisveiligheid en daarmee geen of onvoldoende verbinding met zichzelf bezitten (dat wat ik zelf ook niet had) doe ik wat ik doe. Ik wil mensen laten zien hoe belangrijk dat is en ze helpen om die basisveiligheid tot stand te brengen of te verbeteren. Natuurlijk het liefste voordat mensen aan kinderen beginnen. Vanuit het motto: 'Wat goed is voor jou is ook goed voor een ander' kun je gaan leven vanuit liefde voor jezelf en een ander.

Jonge mensen

Veel jonge mensen zijn zoekende naar zichzelf, ze denken zichzelf te hebben gevonden en toch gaan ze op latere leeftijd aan het worstelen met zichzelf. Dat hoor en zie ik op allerlei plekken en het is heel goed zichtbaar op de sociale mediakanalen. Heel apart natuurlijk want tegenwoordig is er een overvloed aan informatie over de ontwikkeling van mensen, alles is heel dichtbij te vinden. Natuurlijk komt dat omdat een mens zich ontwikkelt zoals dat al in de lengte der eeuwen gebeurt, zie dit artikel over de levenscyclussen van zeven jaar via deze link >

Persoonlijke ontwikkeling

Als jouw basisveiligheid niet voldoende ontwikkelt is zul je de verkeerde verwachtingen hebben van mensen en dat is op jonge leeftijd al voelbaar voor mensen. Ze weten het vaak wel maar ondernemen er geen actie in, omdat ze het bijvoorbeeld niet durven of omdat het niet stoer is. Hoe jonger je begint om te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling hoe beter. Jong, sowieso voordat je aan kinderen begint.

Positiviteit

In deze steeds vollere wereld hebben we allemaal een plek, we hebben een eigen plek die we nog niet altijd kennen en veelal ook niet benutten. Voor ieder mens ligt een wereld open, laat je gedachten niet je beperking zijn en zorg ervoor dat je met een open blik naar de toekomst kan blijven kijken. 

Hoe vroeger hoe beter

Wat ik al schreef, dat het van belang is om zo vroeg mogelijk met jouw persoonlijke ontwikkeling te beginnen wil ik nogmaals onder de aandacht brengen. Ben eerlijk naar jezelf hoe het zit met jouw overgenomen patronen van je ouders en realiseer je als je aan kinderen begint dat het voor jouw hele leven is, geen dag uitgezonderd. Maak bewuste keuzes die gebaseerd zijn op jouw wensen en behoeften, en niet die van een ander.

Lief zijn voor jezelf

Lief zijn voor jezelf is stoer

Lief zijn voor jezelf mag iedere dag

Lief zijn voor jezelf kun je niet vroeg genoeg mee beginnen

Lief zijn voor jezelf zal je de wereld laten overwinnen

Boek

Wil je de eerste stappen zetten om patronen te doorbreken dan zou je het boek Ophelie kunnen lezen via deze link >

Het E-boek of luisterboek kun je via andere websites downloaden, via de link bij het product die binnen deze website doorverwijst > 

Hulp

Wil je hulp om jouw basisveiligheid te ontdekken of te verbeteren? Laat dan van je horen.

Iedereen die er iets van vindt dat je aan jezelf werkt zal het stoer en knap vinden. Dat zullen mensen misschien niet altijd zeggen, realiseer je dan dat ze het misschien ook wel zouden willen maar het niet durven.

Neem contact met me op via deze link >

 

Liefs Miranda

 

06 3058 4645

info@mrs-unlimited.nl

 

ps. een paar foto's van afgelopen weken, natuurlijk bij het water waar je me heel vaak kan vinden


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.