Wat is liefde

Gepubliceerd op 1 februari 2022 om 07:37

Wat is liefde? Ja, wat is liefde eigenlijk 🥴 Je ziet het al aan de emoticon die ik gebruik, liefde is niet echt uit te leggen. Dus ik zou er niet teveel over nadenken want dan krijg je een gezicht zoals de emoticon en dat wil toch niemand.

Liefde is óf een grote moeilijkheid (omdat je niet op jezelf durft te vertrouwen), óf iets waar je helemaal niet moeilijk over hoeft te doen omdat alles liefde is. Er zijn dus maar twee keuzes 😃 hoe fijn is dat?!

Alles is liefde

Als alles liefde is en je bent op zoek naar jezelf, je wilt gelukkig(er) worden, ben je vaak op zoek naar de liefde voor jezelf. Dat is hartstikke mooi, op zoek zijn naar de liefde voor jezelf. Dan ga je jouw leven mooier maken dan het al is en dat is meer dan welkom.

Liefde voor jezelf kan wel aardig wat betekenen, dat betekent dat je veelal veel los moet durven laten. Los durven laten want liefde voor jezelf heeft te maken met datgene wat niet meer bij je past, om dat te veranderen in je leven. 

Jouw leven

Dat wat niet meer bij je past, weet je wat er niet meer bij je past?

Stel jezelf deze vraag en geef er eerlijk antwoord op naar jezelf.

Als je je bewust bent wat niet meer past in je leven kun je ernaar gaan kijken. Je gaat niet kijken naar de ander, je gaat kijken naar jezelf. Hoe komt het dat het niet meer bij me past en hoe ga ik er verder invulling aan geven?

We ervaren heel veel in ons leven, je kunt wel zeggen meer dan ooit omdat we zoveel beelden voorbij krijgen door het internet en vooral ook door de sociale media. Kun je voorstellen wat de kinderen van nu allemaal zien, dat is helemaal een warboel als je daar als ouder niet een rol in neemt. Ervaringen uit je verleden zijn ook beelden en die beelden gaven je niet altijd het goede voorbeeld. Toch ben je geworden wie je nu bent en het is aan jou, óf je die beelden wilt bewaren, óf je gaat die beelden laten verdwijnen.

Gevoel, gedrag en gedachten

Door alles wat er in ons leven voorbij is gekomen hebben we onze persoonlijkheid gevormd. Onze persoonlijkheid is wie we nu zijn, niet wie je in werkelijkheid bent. Ons gevoel en gedrag wordt bepaalt, zeg maar gerust beheerst, door onze gedachten. Onze gedachten halen ons weg van onszelf en door onze gedachten kunnen we niet zijn wie we in werkelijkheid zijn.

Compassie

Door compassie voor jezelf te hebben kun je jezelf je mooiste leven gunnen. Compassie is liefde voor jezelf. Leven vanuit compassie voor jezelf zorgt ervoor dat je anders naar jezelf kunt gaan kijken waardoor je het leven anders kunt gaan ervaren. Het mooie is dat je niet alleen anders naar jezelf kunt gaan kijken, ook anders naar een ander gaan kijken kan je ogen openen. 

Oefening:

Ga eens van een afstand zitten kijken naar iets of iemand zonder dat je er een oordeel over geeft, zonder dat je er iets van vindt.

Laat je gedachten naar je lichaam glijden en voel wat dat met je doet.

Hopelijk voel je jezelf rustig en kun je vrede hebben met wat je ziet van of bij de ander.

Meditatie

De oefening die ik hierboven omschrijf kun je doen als vorm van meditatie. Op YouTube vind je veel meditatievormen, zelf heb ik ook video's op mijn kanaal staan. Ik doe er niet zoveel mee omdat er al zoveel is. Daar wil ik verandering in aan gaan brengen. Ik wil het weer oppakken, net zoals ik deze liefdevolle brieven van Ophelie voorheen heb geschreven en ingesproken wil ik weer iets gaan doen. Even kijken in welke vorm ik het ga gieten.

 

Hopelijk ben je weer iets wijzer geworden over jezelf en voor jezelf. Heb je inzichten gekregen of jezelf nog maar eens in de spiegel aangekeken en gevoeld wat het leven met je gedaan heeft en wat het nu met je doet. 

 

Een gedicht over loslaten kun je niet vaak genoeg lezen, daarom nog een keer deze tekst:

Loslaten is iets bizars

Je begrijpt er geen snars van

Loslaten is iets bizars, wel heel bijzonder als je het kan

 

We denken los te laten met ons hoofd

Ergens zijn we dan nog niet bevrijd en blijven we soort van verdoofd

 

Leren luisteren naar je hart, 'hoe doe je dat dan?'

Iedereen vertelt en praat erover, ''ik snap er geen snars van'

 

Loslaten is een bijzonder fenomeen

Als je het durft word je bevrijd en ga je niet meer door merg en been

 

Je leven inrichten naar wat passend is voor jou

Laat je genieten van de mooiste momenten, in stilte, met plezier, vanuit je eigen trouw

 

Hoeveel tips heb ik in de loop der jaren al gegeven?

Ik tel ze niet meer en treed intussen vaak in herhaling zodat jij leeft, jouw mooiste leven

 

Iedere dag blij zijn met de stappen die je mag zetten, groot als ze kunnen zijn

Gun ik je de stappen waardoor je meer en meer jezelf kunt zijn

 

Ik wens je een zonnige dag

Zodat jij laat zien, jouw stralende lach

 

Liefs Miranda

 

06 3058 4645

info@mrs-unlimited.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.