Boosheid vs fijngevoeligheid

Gepubliceerd op 2 januari 2022 om 10:06

Wat kunnen mensen boos zijn zeg, op de overheid, hun buren, een vriend of vriendin, je ouders. Boos zijn op een ander heeft geen zin. Niet dat je niet boos mag zijn, natuurlijk mag je boos zijn. Vraag jezelf wel af wat dat teweeg brengt in de wereld en wat levert het jezelf op?

Boosheid

Boosheid is er heel erg veel, vooral in deze tijd, dat onze vrijheid ons wordt afgenomen. O o, wat een boosheid en woede is er daardoor in de wereld ontstaan maar laten we het dicht in de buurt houden, in Nederland. Een oorlog zoals deze, waarin we op onszelf terug geworpen worden, zou mensen eigenlijk juist dichter bij elkaar moeten brengen. Gelukkig gebeurt dat op veel plekken ook, dat saamhorigheid verbetert. Helaas is het bolwerk te groot geworden om het werkelijke onderliggende probleem te doorbreken. Het bolwerk van het ego waarin geld en macht gebruikt wordt om mensen in de pas te laten lopen, hoe zij willen dat mensen zich bewegen.

Bolwerk

Het bolwerk die alles bedenken waardoor mensen verder van zichzelf verwijdert raken. Ik zie overigens ook vele lichtpuntjes, die lichtpuntjes waarvan ik hoop dat jonge mensen hun voordeel kunnen halen. Het zijn echt lichtpuntjes en die vlek van lichtpuntjes zou veel groter moeten worden zodat de lichtpuntjes de overhand krijgen op het bolwerk. Een utopie zou je kunnen zeggen en ik zie het ook als een utopie en daarmee verwacht ik dat het in mijn huidige leven niet zal worden bereikt.

Media

Op al die boosheid doet de media nog een schepje bovenop, door alle boosheid ten toon te stellen in de kranten en op internet. Dat voeden van de boosheid is niet handig, dat maakt het nóg erger dan het al is. Mensen worden daarmee gevoed met informatie waarbij ze niet het goede voorbeeld krijgen. Het is beter om de wereld te voeden met goede voorbeelden, voorbeelden waar mensen wijzer en gelukkiger van worden.

Energie

Men zegt dat we met teveel mensen op de wereld zijn om naast elkaar te kunnen leven en dat begrijp ik. Teveel mensen die met elkaar botsen, dat zorgt ervoor dat mensen hun energieën botsen en daar ontstaat wrijving door. Als je met meer en meer mensen leeft dan gaat wrijving over in boosheid, woede en oorlog.

De wrijving van energie kunnen ook lichtpuntjes zijn, want je kunt de wrijving van de energie voelen. Helaas voelen veel mensen die niet meer, wederom omdat ze te ver van zichzelf zijn verwijderd. Als je die wrijving van de energie kan voelen kun je de fijngevoeligheid die we met ons meedragen ervaren. Die fijngevoeligheid kunnen ervaren is heel prettig, heel krachtig en zeker ook kwetsbaar. Als we die fijngevoeligheid allemaal kunnen blijven ervaren (dat verliezen namelijk veel mensen gedurende hun leven) kunnen we naast elkaar leven en zal de boosheid overgaan in respect en liefde voor jezelf en elkaar.

Respect en liefde

Respect en liefde voor elkaar is op veel plekken ver te zoeken, we zijn het vertrouwen in onszelf kwijt geraakt en oordelen liever dan het gesprek aan te gaan. Het gesprek aangaan is niet altijd makkelijk, dan hoor je soms dingen waarbij je jezelf in de spiegel aan moet kijken. En die spiegel kan confronterend zijn waardoor het makkelijker is om door te gaan met hoe je leeft. Op een gegeven moment zit je er zo ver in dat je niet meer terug kunt omdat dat gezichtsverlies is. Ik vind dat je altijd terug kunt, dat je altijd kunt kiezen om het vertrouwen in jezelf te herstellen.

Mijn boosheid

Zelf ben ik ook heel veel boos geweest, tot het extreme aan toe, boos op alles en iedereen. Totdat ik ontdekte dat die boosheid op anderen me niets bracht en ik steeds verder van mezelf verwijderde. Steeds meer verwijderde en verharde. Gelukkig heb ik het om kunnen zetten in vertrouwen en liefde voor mezelf. Dat wat ik mezelf gunde gun ik ook een ander.

Laatst was ik wel ineens boos, het overviel me dat ik boos werd, het was een hele primaire onbewuste reactie op iets wat ik zag en gelukkig duurde het heel kort omdat ik mezelf realiseerde dat ik me liet meeslepen door mijn gedachten. Ik kon er met mijn verstand niet bij dat hetgene wat ik zag mocht, het had te maken met de verschillen in afspraken die er vanuit de overheid zijn waardoor de verdeeldheid is ontstaan. Het was zo oneerlijk en daar werd ik boos van, gelukkig kon ik het meteen omzetten en weer bij mezelf zijn.

De ander

Boosheid is altijd van de ander, als iemand boos is op mij ligt dat niet aan mij, boosheid zit in jezelf. Je kunt een ander niet de schuld geven, je kunt alleen bij jezelf te rade gaan waarom je boos, geïrriteerd of teleurgesteld bent. Jezelf dus wederom die spiegel voor houden, eerlijk zijn naar jezelf en voelen waar je boosheid, irritatie of onbegrip vandaan komt. Boosheid is ook frustratie, frustratie over je eigen leven want frustratie gaat over jezelf, wederom niet over de ander. Als jij je gefrustreerd voelt of bijvoorbeeld machteloos kun je daar alleen zelf iets aan doen. Als je het niet voelt, of niet wilt voelen omdat het vervelend is kun je je afvragen of je wel écht gelukkig bent.

Gelukkig zijn

Gelukkig zijn kun je alleen zelf creëren, hoe langer je ermee wacht om gelukkig te worden, des te moeilijk het wordt omdat als je ouder wordt de boosheid en pijn over je leven opgestapeld is. De ervaringen van je leven waarin je bijvoorbeeld bepaalde gevoelens niet hebt geuit zijn dan opgestapeld, je kunt het wel oplossen om gelukkig te worden, hoe fijn is dat?!

Gevoelens

Onderstaande zijn een paar onderliggende gevoelens die je weg kunt hebben gedrukt:

- erkenning hebben gemist

- in de steek zijn gelaten

- niet gehoord en gezien zijn

Als je achter bovenstaande gevoelens komt ben je vaak zo ver van jezelf verwijderd dat je daar jezelf niet bewust van bent dat je dat zo hebt gevoeld. Als je er dan achter komt (vaak na iets heftigs wat in je leven gebeurt, als bijvoorbeeld een scheiding, overlijden, ziekte van jezelf of een dierbare, of de pandemie waar we nu in zitten) kan het als confronterend worden ervaren, en dat is het ook.

Confrontatie

De confrontatie met jezelf aangaan is niet altijd leuk, helaas is dat wat het is. Eén ding is zeker, ook al kun je dat misschien nu niet zien, je wordt er gelukkiger van en dat is toch wat we willen?! Gelukkig zijn en ons mooiste leven leven.

Fijngevoeligheid

Eigenlijk willen we allemaal die fijngevoeligheid kunnen ervaren, dat we weg zijn van de boosheid en onze gedachten, want dat is een heel prettig gevoel. Heel rustig, vredig en bij jezelf. Je kunt dat alleen ervaren als je het jezelf gunt, jezelf toestaat om naar de fijngevoeligheid toe te gaan. Naast die fijngevoeligheid ben je dan een veel blijer en fijner mens, voor jezelf en voor een ander. Je kunt keuzes maken die goed zijn voor jezelf en daarmee ook goed voor een ander. Je kunt aangeven wat goed is voor jezelf en daarmee ook voor een ander. Hoe fijn is het dat als je je fijngevoeligheid hebt ontdekt dat je vanuit liefde voor jezelf, vanuit liefde naar een ander kunt kijken en handelen.

Liefde

Liefde voor jezelf en daarmee liefde voor een ander. Het is zeker niet de eerste keer dat ik spreek over liefde. Liefde de wereld in brengen in plaats van de wereld voeden met boosheid, pijn en frustratie. Ieder jaar vraag ik aandacht voor liefde, ieder jaar wil ik laten zien dat je alleen met liefde de wereld kunt verbeteren.

Liefde is een breed begrip, je zou kunnen zeggen dat ruzie maken ook liefde is en eigenlijk vind ik ruzie maken ook liefde. Als het goed is maak je het na een ruzie goed met elkaar en leef je weer vredelievend verder. Als je het na een ruzie niet goed maakt, omdat je bijvoorbeeld het gesprek niet aan wilt gaan of het gesprek vanuit onmacht of gezichtsverlies uit de weg gaat zal de energie die daarmee gepaard gaat ook niet weg gaan, maar zal die energie zich opstapelen met de gevolgen die ik heb verteld.

Met een oorlog als deze waarbij het een opeenstapeling is van onduidelijkheid, boosheid en onbegrip is het goed maken niet aan de orde. Daarvoor is het een té groot bolwerk geworden en kunnen we wat mij betreft dit als het enige doen: accepteren dat het is zoals het is en er vooral voor zorgen dat je zelf gelukkig bent en met jezelf kunt zijn.

Wereldknuffeldag

21 januari is het weer Wereldknuffeldag, of ik dit jaar weer iets ludieks ga doen weet ik nog niet. Ook ik wil mijn mooiste leven leven en tijd en energie stoppen in de juiste dingen. Wie weet verras ik mezelf nog en krijg ik nog een inventief idee wat ik uit ga voeren. 'Zeg nooit nooit' is één van mijn uitspraken.

Offline

De laatste tijd zie je mij steeds minder online en op foto's, dat komt omdat ik meer wil genieten van het leven en niet bezig wil zijn met de digitale wereld. Daar kun je natuurlijk niet helemaal onderuit en wat nodig is is nodig en doe ik ook. Het liefst ben ik offline en bezig mijn eigen mooiste leven te leven en andere mensen te helpen met hun mooiste leven te leven.

Inspiratie

Ben je door het lezen van mijn hele lange epistel geïnspireerd geraakt, nieuwsgierig geworden of wil je zelf gelukkig worden zonder mijn hulp?

Dan kun je in eerder gemaakte video's waarin ik veel vertel over waarom mensen zijn zoals ze zijn en tips die ik geef inspiratie opdoen. Ze staan allemaal op mijn YouTube kanaal >

Ook video's van leuke dingen die ik doe vind je daar, bijvoorbeeld van het vuurwerk van gisteren.

Wil je gelukkiger worden maar lukt het je niet alleen dan kan ik je daar bij helpen. Neem vrijblijvend contact met me op via de contactpagina >

 

Ik wens je een verfrissend sprankelend nieuw jaar en een mooie liefdevolle dag.

 

Liefs Miranda

 

06 3058 4645

info@mrs-unlimited.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.