Vrijheid

Gepubliceerd op 7 maart 2021 om 09:34

Vrijheid, een woord wat we de laatste tijd meer dan vaak hebben gehoord. Dat onze vrijheid ons wordt afgenomen en dat we die terug willen zodat we weer naar de winkels kunnen, naar school, naar ons werk, kunnen dansen, naar evenementen kunnen gaan en de ondernemers hun creativiteit weer aan de mensen zichtbaar kunnen maken. 

Ik vind dat het allang tijd is dat we onze vrijheid terug moeten krijgen, daarmee zeg ik niet dat ik wil dat iedereen dood mag gaan en COVID-19 kan krijgen. Wel dat de beslissingen die er nu worden genomen discutabel zijn, maar ja, wat doe je er als mens aan, kun je het zelf beïnvloeden wat er allemaal gaande is.

Ik zie voor mezelf geen beïnvloeding vanuit mijn zijde, ik weet zelfs niet meer op wie ik moet stemmen omdat het lijkt alsof de peilingen gemanipuleerd worden. Hoe is het mogelijk dat Mark Rutte nu als hoogste in de peilingen staat, dat kan toch bijna geen waarheid zijn. Ik laat het los, blijf het volgen en ga door met mijn eigen leven, in vrijheid.

Ik schrijf dit blog omdat ik eergisteren van twee mensen een link doorgestuurd kreeg van mijn prachtige huis in Vught waar ik woonde. Dat is nu bijna drie jaar geleden en het staat nu te koop, voor een gigantische prijs overigens. Er zijn inmiddels twee kinderen geboren, bijzonder vind ik, daar waar ik ongelukkig was is een gezin gesticht, hoe mooi is dat.

Doordat ik dat doorgestuurd kreeg rees bij mij de vraag wat ik daar van vind, of ik terug zou willen naar dat huis, naar Brabant. Als ik het zou kunnen betalen zou ik het zelfs niet doen, voor mij zou dat terug zijn naar een plek waar ik afscheid van heb genomen. Een plek waar ik elf jaar heb gewoond en veel mee heb mogen maken maar ook wat ik achter me heb gelaten.

Ik heb Brabant achter gelaten voor mijn vrijheid, voor het water waar ik naartoe onderweg was en sinds bijna een jaar op een heerlijke plek woon waar het iedere dag als vakantie voelt. Ophelie is in deze omgeving geboren en zij voelt zich hier heel fijn en vrij. Iedere dag fantastische uitzichten, de dieren die langs me heen zwemmen en laat ik de mensen niet vergeten. Ondanks dat ik in Loosdrecht nog weinig mensen ken, mede omdat het de situatie niet toelaat, begin ik nu steeds meer mensen te ontmoeten. Blijkbaar heb ik de tijd nodig gehad om te waarderen dat ik hier thuis ben en ben ik mezelf aan het settelen.

Ja, ik heb dat prachtige huis in Vught opgegeven voor mijn vrijheid en een plek waar ik me goed voel, aan het water. Ik heb mijn droom om aan het water te wonen waar gemaakt. Mijn andere droom, mensen niet laten overkomen wat mij is overkomen, daar wordt ook aan gewerkt. Met het project in Gemeente Stichtse Vecht: Samen tegen Eenzaamheid Stichtse Vecht

Ook het schrijven van een boek, Ophelie is de naam geworden, om andere mensen bewust te maken wat eenzaamheid is. En mensen te helpen niet eenzaam te zijn en vooral ook om niet eenzaam te worden, dat boek schrijven heb ik volbracht.

Ik heb zelfs een kledinglijn, natuurlijk ook met de naam Ophelie op de markt gebracht. Heb je ooit gekeken hoe een mooie kwaliteit dat het is? En hoe bijzonder met dat hartje op de schouder, heel uniek, zoals ieder mens uniek is.

Mensen met zichzelf en elkaar verbinden, dat is wat ik op de verschillende manieren aan het doen ben. Eigenlijk is dit alles voor mezelf een verrassing, wat ik allemaal heb gedaan de afgelopen 3 jaar. Ik heb daar nooit over nagedacht, ik ben het gewoon gaan doen, hoe spannend ik het ook vond.

Je zou denken dat ik nu klaar ben, nee, klaar ben je nooit in het leven. Je bent pas klaar met het leven als je je dromen opgeeft, als je je erbij neerlegt dat er niets meer te verbeteren of te veranderen valt. 

Ik wil een inspirator zijn voor anderen, anderen in beweging zetten zodat ze ook gelukkig zijn en met zichzelf verbinden. Daarom heb ik afgelopen dinsdagavond mijn eerste gratis webinar gegeven en ik vond het erg leuk om te doen. De foto in dit blog is van die avond, je kunt zien hoe leuk ik het vond. Natuurlijk is hij terug te kijken via webinar.ophelie.nl

Naast het verhaal over het huis, mijn vrijheid en inspirator zijn voor anderen vraag ik mezelf af wat mijn volgende droom is. Eigenlijk weet ik dat niet echt, ik ga door met waar ik mee bezig ben, me gelukkig en vrij voelen en Ophelie verder opbouwen. Dat is wat ik wil en waar ik met volle overtuiging voor ga en mee bezig ben.

Ik vind het fijn als je me blijft volgen en steunen zodat we met elkaar de wereld laten stralen.

Liefs Miranda

miranda@ophelie.nl

06 3058 4645


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.