Duwtje in de rug

Gepubliceerd op 9 december 2022 om 09:51

Als je jezelf tegen bent gekomen en je gooit het roer om wil je het liefste dat iedereen dat doet. Dat anderen jouw levenswijsheid meekrijgen en dat ze ook het pad opgaan om zichzelf te vinden.

Keuzes

Natuurlijk kiest iedereen voor het leven wat hen het meest gelukkig maakt, die keus is helemaal aan jezelf.

Dat ik de keus heb gemaakt om met Ophelie de wereld te verbeteren is mijn eigen keus geweest.

Weet je dan waar je aan begint? Nee, dat wist ik niet.

Maar….ik wist 11 jaar geleden ook niet wat het roer omgooien zou brengen, en ja, het was rete spannend.Had ik het terug willen draaien, nee, als ik die keus had gemaakt had ik mijn levenswijsheid hier niet over kunnen brengen zoals ik dat nu kan.

Rouwen

Vier jaar geleden was ik het boek Ophelie aan het schrijven, een dun boek wat vanuit liefde soort van plat gemaakt is. Daar staat in wat je doet om je mooiste leven te leven.

Telkens weer de cirkel van rouwen rond, je gevoelens doorleven en er andere mooie dingen voor in de plek zetten.

Onwetendheid

In iedere fase dat je een cirkel doorloopt heb je momenten of tijden dat je het even niet meer weet.

Die tijden worden langer, onwetender en als je er niet op vertrouwt onrustiger.

Wat nu?

Een tijdje terug was ik even klaar met Ophelie, ik wilde ermee stoppen omdat ik het al heel lang niet wist. Niet wist welke kant ik op wilde. Ik ben op mijn plek gekomen in Loosdrecht, ben gelukkig, leef vanuit liefde en vrijheid, en wat nu? Wat wordt mijn volgende avontuur? Welke kant ga ik op? Sommige van deze elementen heb je voorbij zien komen op social media.

Ophelie

Als ik die brainwave ventileer met mensen om me heen zijn de reacties verschillend. De één luistert, de ander vindt het jammer maar begrijpt het als ik met Ophelie stop als ik er niet meer gelukkig van word, en weer een ander spoort me juist aan om door te gaan.

Jammer

Marc van Kan, een oud-collega en zeer gerespecteerde persoonlijkheid gaf me een zetje om door te gaan. Hij liet me weten dat hij het zo’n mooi merk vindt, dat het jammer zou zijn als ik ermee zou stoppen en bestelde voor zichzelf en voor een vriendin een Ophelie knuffelsweater. Bij ontvangst stuurde hij me deze foto.

Steun

Ik vond het zo lief dat hij dat zei en me steunde. Het gaf me een duwtje in de rug om niet op te geven. Hoe dankbaar kun je zijn, in zijn ogen heeft hij waarschijnlijk iets heel kleins gezegd, voor mij is het een groot geschenk.

 

Liefs Miranda

 

06 3058 4645

info@mrs-unlimited.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.