Eenzaam zijn

Gepubliceerd op 12 november 2022 om 06:06

Een paar dagen geleden was er een dame bij me voor een eerste liefdevol gesprek, vaak willen mensen tijdens zo'n gesprek ook meer van mij weten, wat ik wel begrijp. We hebben over allerlei onderwerpen gesproken en ze stelde een vraag aan mij: 'voel je je dan nooit eenzaam?'.

Mijn antwoord was dat het kiezen voor jouw eigen pad zeker eenzame momenten met zich meebrengt en dat ik zeker periodes heb dat ik mezelf besef dat ik best een eenzaam leven leid. Je leven alleen leven, op jezelf, wil niet altijd een eenzaam leven zijn maar je kunt het wel als eenzaam ervaren. 

Veiligheid

De verbinding met jezelf zoeken, bij jezelf kunnen zijn, jezelf veilig voelen zijn facetten die veel mensen niet kennen. We gaan het liever uit de weg omdat het eng is, veel mensen weten ook niet hoe ze die basisveiligheid met zichzelf kunnen vinden. Men kent het niet, onbekend is onbemind. 

Studenten

Gisteren was er in het nieuws dat veel studenten zich eenzaam voelen. We begrijpen dat allemaal wel dat ze zich zo voelen, en ja, ik begrijp dat ook. Er is natuurlijk wel een verschil in de vorm van eenzaamheid die ze ervaren, daar ben ik benieuwd naar, dat zullen vast verschillende vormen zijn. 

Angst

Eenzaamheid is altijd een vorm van angst. Wat bijvoorbeeld bestaat uit het niet durven tonen van je emoties,  geen zinvolle invulling van je leven, en geen sociaal netwerk. Waarbij je gedrag niet in overeenstemming is met wie je bent. Als je je bewust wordt van je gedrag en hoe je dat kunt veranderen, waardoor je de verbinding met jezelf kunt ervaren, kun je jouw eenzaamheid doorbreken.

Gedrag

Het gedrag van mensen is naar mijn mening leidend in datgene waar eenzaamheid schuil houdt. Dit is een beetje een cryptische zin, eenzaamheid houdt zich schuil achter het gedrag wat mensen vertonen.

Gedachten

Het gedrag van mensen wordt veroorzaakt door onze gedachten die veelal 'geprogrammeerd' zijn door onze ervaringen in het leven. Je kunt die 'programmering' doorbreken waarmee je de patronen doorbreekt die je in je leven op hebt gebouwd. 

Verbinding

Gedrag, gedachten, veiligheid, angst, het heeft een zeer nauwe band met elkaar, het is met elkaar verweven en je zou kunnen zeggen dat het met elkaar verbonden is. Vaak willen mensen zich met anderen verbinden en dat is zeker heel belangrijk in het leven, het allerbelangrijkste is de verbinding met jezelf, je lichaam en je ziel. Die verbinding geeft je jouw mooiste leven.

Ruimte

Die verbinding met jezelf vinden kan best wat tijd vergen, tijd die je neemt om die verbinding te durven, kunnen en mogen ervaren. Als je jezelf die tijd gunt ontstaat er ruimte, ruimte voor alles wat er is en mag zijn. Hoe jonger je ermee begint, des te fijner zal het zijn omdat de diepte van de patronen vaak meer aan de oppervlakte ligt.

Mooiste leven

Wat zou er gebeuren als al die studenten die zich eenzaam voelen zich op deze manier zouden gaan verbinden? Het antwoord daarop is dat de wereld er vele malen mooier uit zou gaan zien. Omdat zij dan niet meer meegaan in de manier waarop er nu om wordt gegaan met veel maatschappelijke onderwerpen en problemen. Hun gedrag is namelijk ook al 'geprogrammeerd' en als zij hun gedrag en daarmee hun patronen zouden doorbreken gaan ze andere keuzes maken. Zij kunnen en zullen dan het verschil gaan maken, zij kunnen daar in uitblinken, dat is wat de wereld nodig heeft.

Jonge mensen

Jonge mensen, en daar schaar ik studenten ook onder, zijn de toekomst. De investering in jonge mensen kan een kanteling teweeg brengen, natuurlijk met de juiste intentie en het gedrag wat daarmee overeenkomt.

Eenzaam zijn

Eenzaam zijn kent geen tijd

Eenzaam zijn geeft veelal veel strijd

 

Eenzaam zijn is een gevoel

Eenzaam zijn heeft een doel

 

Eenzaam zijn is geen schande

Eenzaam zijn is in alle landen

 

Eenzaam zijn wil niemand toegeven

Eenzaam zijn laat je jouw mooiste leven beleven

 

Liefs Miranda

06 3058 4645

info@mrs-unlimited.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.