Wereldwijde Verbinding Dag

Gepubliceerd op 3 oktober 2022 om 18:16

Vorige week is de Week tegen Eenzaamheid begonnen, deze duurt tot 7 oktober. De sociale media staat er bomvol mee, dat het de Week tegen eenzaamheid is. Ieder jaar keert deze week, voor aandacht aan het thema eenzaamheid terug.

Aandacht

Gelukkig ook want het probleem eenzaamheid kun je beter niet onder stoelen en banken schuiven, het blijft belangrijk om daar aandacht aan te geven. Alles wordt uit de kast getrokken om eenzaamheid in het daglicht te zetten.

Gedragsverandering

Verandert er iets als we eenzaamheid onder de aandacht te brengen? Ik geloof zeker dat alle aandacht naar onderwerpen als deze zorgen voor meer bewustwording. Waar het daadwerkelijke probleem van eenzaamheid schuil houdt, gedragsverandering, daar vraag ik me over af of dat doorbroken wordt door alle aandacht.

Gevoelig onderwerp

Eenzaamheid is voor velen nog steeds een moeilijk onderwerp om over te praten. Een heel gevoelig onderwerp omdat het met jezelf te maken heeft, niet met de mensen om je heen. Niet met de mensen om je heen en zeker ook niet met instanties en organisaties waarvan mensen vinden dat ze het anders en beter zouden moeten doen.

Basis

Ik ben van mening dat de enige oplossing van eenzaamheid aan de basis van de mensheid opgelost kan worden. Eenzaamheid heeft te maken met verbinding met jezelf, niets anders als dat is de oorzaak van (het gevoel van) eenzaamheid. De verbinding met jezelf ben je in een (vroeg) stadium van je leven kwijt geraakt. Alleen als je ouders begrijpen wat verbinding met jezelf betekent, jou liefdevol begeleiden in het leven, kun je de verbinding met jezelf behouden.

Verbinding

O, het heeft dus wel te maken met mensen om je heen? Vanuit dat perspectief inderdaad wel. Als je in een bepaalt stadium van je leven eenzaamheid ervaart gaat het erom dat je de verbinding met jezelf (terug) vindt. Op dat moment heeft het zeker niet te maken met de mensen om je heen. Begrijp je het nog?

Wereld

De wereld is momenteel flink in beweging, de beweging is niet om blij van te worden. Achter al die problemen verschuilen zich eenzame mensen, zij vinden het nodig om andere mensen het leven zuur te maken en helaas lukt ze dat. Omdat ze zelf veelal een traumatisch en ongelukkig leven hebben willen ze macht uitoefenen over anderen. Het te grote ego zorgt ervoor dat de belangen uit het oog zijn verloren waardoor de behoefte aan macht bevredigt moet worden. Helaas gaat het bij een te groot ego naast macht ook om geld. Je leest het, het evenwicht is compleet uit balans.

Evenwicht

Dat we met veel mensen op deze aardbol zijn is naast het verstoorde evenwicht ook een dilemma. Het hebben van een eigen plek/woonruimte, en dan hebben we het alleen nog maar over Nederland, wordt steeds schaarser. Daardoor krijgen we steeds minder natuur, terwijl we de natuur juist nodig hebben om een gezond leven te kunnen leiden. 

Wakker worden

Met alle liefde wil ik met deze kijk op eenzaamheid mensen wakker schudden. Kinderen nemen en opvoeden is een uitdaging, de één gaat het beter af dan de ander. Uit de grond van mijn hart hoop ik met dit blog veel mensen te bereiken. 

Lieve mensen, ben eerlijk naar jezelf, word wakker. Zorg eerst voor de verbinding met jezelf alvorens je aan kinderen begint. Op die manier zullen veel wereldproblemen zoals we die nu kennen versneld voorkomen worden.

Wereldwijde Verbinding Dag

Wat zou het fantastisch zijn als we een Wereldwijde Verbinding Dag zouden creëren. Dat we allemaal onze neuzen de goede kant op zouden zetten, bewustwording vergroten en daarmee een kanteling van de wereldproblemen kunnen creëren. Dat kunnen we met elkaar doen.

Wie doet er mee?

 

Liefs Miranda

06 3058 4645

info@mrs-unlimited.nl

 

ps. de foto bovenaan is genomen voor een artikel in de Nieuwsster, het weekblad van onder andere Loosdrecht in gemeente Wijdemeren. De man naast mij is Frank Scheers, redacteur van de Nieuwsster.

 

Onderstaande foto's zijn een paar van de producten van Ophelie.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.