In het blog van 25 augustus 2016 schreef ik over lief zijn voor jezelf zodat jij ook lief kunt zijn voor anderen, en wat dat voor voordeel heeft voor jouw onderneming en mensen in zijn algemeenheid. Weet jij hoe je lief kunt zijn voor jezelf?

Als jij dat namelijk niet weet, hoe kun je dan lief zijn voor een ander en het goede voorbeeld geven. Daarom schrijf ik dit blog, om je handvatten te geven hoe je kunt beginnen om lief te zijn voor jezelf.

Ik weet natuurlijk niet wie dit gaan lezen en daardoor kan ik ook niet zien wat jij wel/niet doet om goed voor jezelf te zijn. Laat staan dat ik in kan schattenm hoe jouw leven tot nu toe is geweest, in jouw prille jeugd en daarna. 

Je kunt wat ik nu ga vertellen dus als een schot in de roos zien, toch kun jij er voor jezelf wel dingen uit halen die voor jou van toepassing kunnen zijn. Of dat je dit gaat overwegen hoe jij hier op dit moment in staat...

Lief zijn voor jezelf kun je heel ruim zien, ik wil bij de basis beginnen. En die is zoals je gaat lezen voor een deel wat iedereen altijd zegt:

*Zorg goed voor jezelf, beweeg, sport, kook, slaap voldoende, heb jouw eigen leefpatroon wat bij jou past, eet gezond, zorg voor voldoende energie, kom voor jezelf op, leef vanuit jouw authentieke zelf, neem vitaminen als aanvulling, neem voldoende rust, ben in balans, drink niet te veel alcohol, rook niet. 
Jullie hebben er misschien nog wel meer dan ik nu kan noemen, pas je ze toe? Of pas je een deel toe? Ben je jezelf bewust van de punten die je eigenlijk anders of beter zou willen doen?
Als je er bewust mee bezig bent vind ik dat je al goed bezig bent en ga zo door!

Is dit de echte basis die ik nu heb geschetst? Ik vind van niet, want lief zijn voor jezelf heeft te maken met de échte basis waar het in het leven om draait, het gevoelsleven! Op een volwassen manier leven vanuit jouw intuïtie. Als jij dicht bij jezelf bent dan zorg je beter voor jezelf maar kun je ook beter voor een ander zorgen, en dat bedoel ik op het gebied van lief zijn voor jezelf:
*'s morgen op staan en voelen hoe jij je voelt en niet op de automatische piloot aan de slag gaan.
*Naar jouw lichaam luisteren in plaats van door gaan met "leven" zonder je bewust te zijn van wat jouw lichaam zegt.
*Geef je grenzen aan met wat goed is voor jou!
*Echt voelen wat jouw hart je zegt of jou wil vertellen.
*Adem halen met de essentie dat je de ademhaling echt ervaart.
*Ga na bij wat er op een dag voorbij komt en sta stil bij wat het met je doet.
*Ga met elkaar om zoals je ook wenst dat ze met jou om gaan.
*Als je bepaalde gevoelens hebt die niet fijn zijn, probeer dan te voelen waarom je deze voelt, wat kan er onder of achter zitten? Doe dit bewust zodat je er jouw voordeel mee kunt doen.
*Heb respect en liefde voor jezelf!

Door dit zelf op te schrijven kom ik natuurlijk ook bij mijn eigen stuk, hoe komt het dat ik dit weet en waarom wil ik jullie dit meegeven?
Zelf heb ik 4,5 jaar geleden het roer omgegooid omdat het niet goed met mij ging. Dat voelde ik wel aan komen maar ik bleef maar vluchten en vluchten in alles wat je jezelf maar kunt bedenken. Van hard werken, tot veel alcohol drinken en niet écht kunnen voelen omdat ik niet meer wist of ik van voor of achter leefde. Ik wist helemaal niet wat het was, mijn echte gevoel, dat kon ik helemaal niet voelen omdat ik niet wist hoe dat moest en omdat er een heleboel rotzooi in mijn buik zat (zo voelde dat) waarvan ik niets wist hoe ik die er uit kon krijgen. Vanaf toen ben ik vooral heel hard aan mezelf gaan werken. In eerste instantie zo hard dat ik daar weer soort van in vluchtte maar ik kon er niet meer van weg. Sinds 3,5 jaar ben ik bij mijn echte gevoel en is de weg naar een mooi leven begonnen. Ik heb er veel voor moeten doen en laten. Als je éénmaal aan de weg bent begonnen kun je niet meer terug, wat heb ik vaak gezegd, "kon ik nog maar terug", en mijn vriendinnen kunnen dat weten want daar zei ik dat dan tegen. Maar er was geen weg meer terug, eigenlijk heel mooi want er komt zelfs een moment dat je niet meer terug wilt kijken, alleen maar in het NU wilt zijn en naar de toekomst wilt kijken.
Nu, vandaag, durf ik te zeggen dat ik gelukkig ben, trots op wat ik tot heden heb bereikt en gezegend dat ik een engeltje op aarde kan zijn terwijl het bijna zo ver was dat dit engeltje niet meer op aarde zou zijn...

Mijn huidige werk is heel mooi en bijzonder omdat ik mensen en bedrijven help om te groeien om hierin zichzelf en/of de bedrijfsvoering te verbeteren. Dit doe ik vanuit de opleidingen die ik heb gevolgd én mijn levenservaring met mijn persoonlijke ontwikkeling. Dat samen maakt wat ik doe en waar ik vanuit mijn mens-zijn goed in ben. Daar ligt mijn (vrouwelijke) kracht en daarmee kan ik anderen energie geven en hulp bieden met wat zij nodig hebben.

Wil jij hier iets over kwijt of sparren met een engeltje op aarde? Dan nodig ik je uit om een bericht achter te laten en/of op een andere manier contact te zoeken om te zien en ervaren wat engeltjes op de aarde voor mensen kunnen betekenen...

Liefs Miranda en een mooie dag!

 

Kijk ook even op Liefdevol >

 

06 3058 4645

info@mrs-unlimited.nl