Leef- en Werkplezier

Gepubliceerd op 24 oktober 2023 om 16:31

In dit blog leg ik uit wat de reden is van de naam voor het centrum Ophelie, Leef- en Werkplezier. Eerst blik ik graag terug hoe dit Centrum is ontstaan. Hiervoor ga ik vijf jaar terug in de tijd. Vijf jaar geleden was ik bezig met het schrijven van Ophelie.

Bevrijd

Ik woonde destijds in Maarssen. Het beeld wat ik in die tijd had, naast het boek Ophelie en de kledinglijn Ophelie, was een ruimte waar ik mensen kon helpen om verbonden te worden met zichzelf. Zodat ze zich zo vrij konden voelen zoals ik me voelde, bevrijd.

Ontdekken

In die tijd wist ik nog niet hoe die ruimte er dan uit zou zien. Ik wist wel dat het een plek zou zijn waar mensen zichzelf zouden ontmoeten, kunnen onthaasten en kunnen gaan ontdekken. Ontdekken wat het leven allemaal in zich kan hebben en hoe ze zichzelf kunnen bevrijden met hetgeen ik ontdekt had.

Gevoel

Toen Ophelie in mij geboren werd, als een helder licht in mijn buik, werd hiermee ook mijn hart- en zielsmissie geboren. Mensen laten voorkomen of genezen wat mij was overkomen, eenzaam en ongelukkig zijn. Ik kan me voorstellen dat jij je nu niet zo voelt, dat hoop ik tenminste, want dat is echt heel erg vervelend, beter gezegd, verschrikkelijk.

Uitdagingen

Sinds die geboorte van Ophelie vijf jaar geleden had ik zelf nog een pad af te leggen, de plek waar ik helemaal met mezelf kon zijn. Het is heel fijn dat die plek in 2020 op mijn pad kwam. We weten allemaal dat we in die tijd uitdagingen hadden, uitdagingen die velen nog nooit hadden ervaren. Zelf had ik ook uitdagingen, naast goed voor mezelf zorgen waren de inkomsten ook geen vetpot. Lichamelijk en mentaal goed voor mezelf zorgen stond op nummer één en als tweede kwamen de inkomsten.

Schoonmaken

Allerlei werk heb ik gedaan, om in beweging te kunnen blijven en inkomsten te genereren. Ik heb bijvoorbeeld schoonmaakwerk gedaan, als iemand dat jaren geleden tegen me had gezegd had ik hard gelachen. Niet dat ik daar ooit over nagedacht had maar dat ik het me niet voor kon stellen met alle kwaliteiten die ik in me heb. Toch heb ik het gedaan omdat er op dat moment geen andere weg goed voor mij was.

Auto verkocht

Ondanks dat ik dus wel kon werken bleef het corona verhaal maar duren en duren. Er leek geen einde aan te komen waardoor het geldpotje wat ik nog had leger en leger werd. Omdat ik qua inkomsten geen vangnet had en heb, moest ik vanuit voortschrijdend inzicht mijn auto verkopen, om deze in te ruilen voor een goedkopere zodat ik het minder kunnen genereren van inkomsten kon rekken.

Lucht

De verkoop van de auto gaf me lucht en zelfs ook plezier, als ik dan toch een goedkopere en oudere auto moet gaan rijden dan maar een leuke, en het werd een echte leukerd zeg. Ik ben nog steeds heel blij met deze auto, ondanks de leeftijd en de luxe die er niet in zit. Overigens heeft de auto ook wel luxe hoor, dat ik een auto kan rijden is zelfs al een luxe. Hij brengt me van A naar B en ik word er nog steeds blij van als ik erin rijd, dat zie je wel op de foto.

Creativiteit

Door de uitdagingen werd ik steeds creatiever, hoeveel keus had ik overigens ook. Je kunt je huur niet meer betalen of je wordt creatief, het laatste dus. Eigenlijk hielp de crisis me, hoe we hem ook allemaal vervloekten, hij bracht je wel in beweging, als je er tenminste je voordeel mee deed.

Ondernemen

Toen ik eenmaal weer beter inkomsten kon genereren kon ik weer gaan bouwen, want leven naar mijn hart- en zielsmissie kon ik niet omheen, hoe graag ik soms ook wilde hoor. Ik probeerde er soms wel onderuit te komen door bijvoorbeeld te gaan solliciteren, telkens kwam ik er weer achter dat mijn hart ligt bij Ophelie en dat dat mijn pad is. Bij mijn pad en Ophelie hoort het ondernemen, daarin kan ik mijn creativiteit en ziel- zaligheid kwijt.

Vakantie

Afgelopen voorjaar werd het dus steeds duidelijker dat ik niet meer pas op een full time werkplek, ik deed altijd meerdere dingen zodat ik mijn creativiteit en daarmee wie ik ben kwijt kan. Vanaf dit voorjaar was ik daardoor op zoek naar de ruimte voor Ophelie. Ik heb een paar plekken bezocht, maar telkens was het niet de plek, en eigenlijk ook nog niet het moment besefte ik me telkens. Ik zei tegen mezelf dat ik vakantie ging houden op mijn woonplek in Oud Loosdrecht, dat zou me helpen de stap te zetten die nodig was voor vervolg.

Bezinning

Na een zomer van veel thuis zijn, suppen, zwemmen, af en toe varen, uit eten gaan, vrienden zien en me vooral ook vervelen ben ik klaar voor de volgende stap. Dit was een zomer van bezinning en acceptatie dat dit is wie ik ben waardoor ik nu klaar ben om het licht verder te gaan verspreiden. Het licht bewust verspreiden is de vorm die ik het meest effectief vind. En natuurlijk bereik ik graag zoveel mogelijk mensen. Op die manier zal de verlichting van de aarde sneller toenemen.

Dankbaar

Toen ik vijf jaar geleden met Ophelie begon was mijn hart- en zielsmissie om mensen met zichzelf en elkaar te verbinden. Op een plek waar mensen zichzelf zouden ontmoeten, kunnen onthaasten en kunnen gaan ontdekken. Ontdekken wat het leven allemaal in zich kan hebben en hoe ze zichzelf kunnen bevrijden met hetgeen ik ontdekt had. De jaren daarna zijn mijn ogen en oren nog verder open gegaan dan ik had mogen wensen, daar ben ik dankbaar voor. Ik gun iedereen deze bevrijding van jezelf.

Plezier

Daardoor ben ik gaan zien dat we niet alleen elkaar nodig hebben, ook dat we liefde en licht nodig hebben om meer plezier te kunnen ervaren in ons leven en daarmee onszelf kunnen bevrijden. Plezier die je in jezelf kunt creëren in plaats van het plezier buiten onszelf te zoeken. Dit plezier in je leven wil je altijd kunnen ervaren, dit plezier wil je bij je dragen, waar je ook bent en wat je ook aan het doen bent.

Jezelf

Als je dat plezier in jezelf hebt gecreëerd wordt het leven leuker. Je hebt minder nodig buiten jezelf. Je vindt dingen aangenamer en bent sneller tevreden. De tegenpool is ook dat je sommige dingen daardoor juist niet meer wilt, daar ben je dan vooral blij om. Je kunt het ook leren luisteren naar je hart noemen, of liefde voor jezelf.

Inspiratie

Graag inspireer ik in het Centrum voor Leef- en Werkplezier alle mensen die meer plezier, rust, vrijheid, vertrouwen en verbinding in zichzelf willen gaan ervaren. In het Centrum komen liefde en licht samen. Vanuit liefdevolle kracht wordt hier gewerkt met energie, voor bewustwording, het verhogen van jouw bewustzijn en een gelukkig, blij en vrij leven.

Liefdevol

De elementen plezier, rust, vrijheid, vertrouwen en verbinding in jezelf creëren verbetert de kwaliteit van jouw leven. Ook krijg je antwoorden en inzichten voor jouw mooiste leven, met een liefdevolle vorm van bezinning en voldoening.

Centrum voor Leef- en Werkplezier

Dit blog ben ik begonnen met schrijven omdat ik graag de reden van de naam uit wil leggen: Centrum voor Leef- en Werkplezier. Hopelijk heb je een goed beeld kunnen vormen, vragen zijn natuurlijk welkom. Het huidige aanbod inclusief uitleg om jouw mooiste leven te creëren vind je via het menu op deze website, op de Homepagina > of onder liefdevol >

Breukelen

Ophelie, het Centrum voor Leef- en Werkplezier, bevindt zich in Breukelen, niet ver van het NS station en de snelweg A2. Het adres is zichtbaar op de website en dit is de doorlink naar Google Maps > Onderstaande foto's zijn van de totstandkoming van het Centrum, al spreekt dat vast voor zich :-) Zoals je ziet is er nog plek voor een paar foto's, de inrichting is nog niet helemaal klaar.

 

Voel je welkom, voel je vrij 🌞

 

Liefs MirandaReactie plaatsen

Reacties

Kim Vissers
7 maanden geleden

Lieve Miranda, wat een mooie blog heb je weer geschreven en nog mooier is de plek die je gecreëerd hebt voor mensen die meer plezier, rust, vrijheid, vertrouwen en verbinding in zichzelf willen gaan ervaren. Ik ben trots op je!!!!