In het land van rijkdom

Gepubliceerd op 12 december 2022 om 15:42

In de loop der jaren heb ik al aardig wat openhartige berichten en blogs gedeeld. Je ziet het al aankomen, ik ga weer wat openhartigs delen. Daar kunnen mensen van alles van vinden en dat kan me eigenlijk niet zo veel schelen.

Afgelopen tijd stond in het teken van onwetendheid, welke richting ga ik op en eigenlijk zit ik nog steeds in die periode.

Puber

In mijn jonge jaren (nog niet zo heel lang geleden :-)) toen ik een onhandelbare puber was die je als ouder wel achter het behang wilde plakken was er maar één ding waar ik behoefte aan had.

Dat ene 'ding' waar baby's, kinderen, pubers en daarmee alle mensen behoefte aan hebben is gehoord en gezien worden. Als we niet gehoord en gezien worden berokkent het schade in ons leven. Als voorbeeld: een uit elkaar gerukt gezin en daarmee een uit elkaar gerukte jij. Je bent je ouders, daar zit jouw vertrouwen en daar is jouw mens-zijn in beginsel op gebaseerd. Dat dit in de loop van je leven anders zou moeten gaan worden, dat je op je eigen benen kunt staan, is een feit. Echter....als je die basis niet mee hebt gekregen is het moeilijk om op eigen benen te staan.

7-jaren cyclus

Als je leest over de 7-jaren cyclus die we als mens doorlopen, via deze link > kun je zelf lezen hoe het voor jou was of zou kunnen zijn geweest. Zijn er elementen waarvan je leest dat je die hebt gemist en herken je dat in je huidige leven? Gelukkig kun je het herstellen als je daarvoor open staat. Want ja, je moet het wel willen.

Onrust

Zelf had en heb ik altijd veel beweging en verandering nodig, later voelde ik veel onrust, ik begreep dat niet en besefte me op latere leeftijd dat ik op de vlucht was voor mezelf. Eindelijk weet ik waarom ik zoveel beweging en verandering nodig heb en waarom ik me zo onrustig voelde, dat was angst. Angst om mezelf te kunnen en vooral durven zijn.

Eigen wil

Al toen ik heel klein was had ik een sterke eigen wil, ik kon drammen en stampvoeten. Als een klein kind, maar ik was ook nog een klein kind. Ik had er een reden voor dat ik stampvoette, omdat ik mijn zin niet kreeg, ik kon mezelf niet uiten en werd niet gehoord en gezien en daardoor ging ik stampvoeten. Wat heeft een kind nodig als ze dat doen, liefde, ja helaas is dat wat het is ouders. En liefde geven kost tijd, tijd die we vaak niet hebben, tijd die we vaak niet nemen.

Misbruik

Als je als kind niet gehoord en gezien bent ga je dat compenseren, op allerlei manieren uit zich dat. Compenseren als meerdere relaties, verslavingen en zo kun je er nog wel een aantal opnoemen want we kennen ze allemaal wel. Ook wil je andere mensen te vriend houden tegen beter weten in. Daardoor doe je dingen die je eigenlijk helemaal niet zou willen doen. Dingen doen die je eigenlijk niet wil doen kan voelen als gebruikt of misbruikt worden. Maar...dat gevoel is van jou, die ander wil(de) je misschien helemaal niet gebruiken/misbruiken maar je was niet bij machte om dat duidelijk te maken. Je had ook geen goed voorbeeld gehad dus het was heel normaal voor je. Onbekend is onbemind komt hierin weer terug. 

Vrouw zijn

Laatst deelde ik een gedicht over 'Als ze als kind', te lezen via deze link > Het gaat over vrouwen, natuurlijk zijn er ook legio voorbeelden waar het mannen zou kunnen betreffen. We willen graag gelijkwaardig worden behandelt en ergens hebben we dat zelf in de hand. De kracht die we hebben kunnen we gebruiken, helaas kijken we toch nog heel vaak alleen naar de buitenkant. 

Kwetsbaarheid

We zijn allemaal kwetsbare wezens, spirituele wezens in een aards bestaan waarin we uitgedaagd worden met de lessen die we hier te leren hebben. Onszelf kwetsbaar opstellen is voor veel mensen moeilijk, men durft dat vaak niet (meer). Als je besluit om je niet meer kwetsbaar op te stellen zul je ook het geluk niet vinden. Het is het makkelijkst om je te verbergen en je niet open te stellen. Het geluk vind je buiten dat wat je gewend bent, het onbekende. Buiten jouw comfortzone zoals veel mensen dat noemen. Ik noem dat graag buiten jouw eigen bubbel.

Rollen

Zelf koos ik op mijn 26e om eerst zelf gelukkig te worden en pas kinderen te willen krijgen als ik daar met een relatie klaar voor was. Dat dat er nooit van gekomen is is wat het is, daar ben ik zeker niet rouwig om. Ik kan nu mijn leven leven zonder directe verplichtingen en daarmee verwachtingen te hebben. We hebben allemaal verschillende rollen in ons leven, die rollen vervul je gedurende de dag. Dat kan dus op de verschillende plekken anders zijn. Mijn rol zie ik als wereldverbeteraar, met mijn levenswijsheid de wereld mooier maken. Natuurlijk heb ik ook andere rollen, voor bijvoorbeeld vrienden en familie. Toch is mijn leven er vooral op gericht om de wereld te verbeteren. Hoe dat eruit ziet voor de lange termijn weet niemand, het is voor mij een compleet open beeld. Wat is jouw rol?

Je bent het waard

Het is zeker dat iedereen het waard is om geliefd te worden. Dat we allemaal een buitenkant hebben waar we iets van vinden is een gegeven. Ieder mens heeft ook een binnenkant die vaak genoeg niet gezien wordt want wat kunnen we snel iets van een ander vinden. Misschien doel ik hier ook wel op die van mij.

Mening

Ik weet dat ik een uitgesproken mening heb, dat ik sterk ben. Vroeger werden zulke vrouwen op de brandstapel gegooid, gelukkig gebeurt dat nu niet meer. Toch worden sterke vrouwen wel veroordeelt, men vindt er van alles van. Ik zie het zo, omdat ik niet doe wat anderen willen en mijn eigen keuzes maak (wat goed is en goed voelt voor mij) wordt mijn wereld soms vele malen kleiner. Er vallen mensen af en gelukkig komen er ook weer mensen voor terug. Ik wil en kan mezelf niet verloochenen, koester wat ik heb en wie ik ben. Terwijl ik weet dat het best een eenzaam bestaan is kan ik er toch niet van weg.

Kracht

Sterk verbonden zijn brengt een bijzonder leven met zich mee, soms word ik er heel stil van en soms laat ik van me horen. Het is jammer als mensen alleen plaatjes kijken en dat een vrouw in de keuken hoort. Dat is niet meer van nu, een vrouw mag van haar laten horen, ook al zal het je storen.

Iedereen mag van me leren, laat van je lezen en horen. Je mag een engeltje op je schouder hebben omdat je er mag zijn. Ieder mens verdient een engeltje, dat is fijn.

Toekomst

Hoe mijn toekomst eruit ziet weet ik niet. Ik zie allerlei beelden voor me, met vooral veel vrijheid, water en liefde. Alles mag er zijn, alles wat is.

Gedicht

Dit gedicht schreef ik afgelopen vrijdag:

Na een paar jaar foto's met mijn haren wild

Inmiddels heb ik ook meer dan genoeg verstild

 

Is het tijd dat ik weer eens professioneel mag blijven plakken

Ook al gaat het op deze leeftijd steeds meer verzakken

 

Alles met liefde, vrijheid, blijheid en plezier

Zit ik zelden stil en ga met tijd en wijlen heerlijk aan de zwier

 

Mensen die denken dat ik alleen maar kan zweven

Staan ervan versteld hoeveel vormen van vrijheid er zijn te beleven

 

Lichtheid, dagdromen, een sprankeling

Ik doe toch lekker mijn eigen ding

 

Energie laten stromen, mediteren en jezelf laten stralen

Sommigen kunnen dat niet bijbenen, tja, leer van mijn wijsheid en ga niet zitten balen

 

Met veel plezier stel ik dit gedicht op

Leven in vrijheid, hopperdeflop

 

Liefs Miranda

Plezier

Ik schrijf dat ik met veel plezier dat gedicht heb geschreven, ja, ik lach er dan hartelijk om omdat ik schrijf wat er in me omgaat en weet dat veel mensen dat misschien niet begrijpen. Dat begrijpen is waar het over gaat, soms is het 'even' niet te begrijpen en wil je niet serieus zijn. Gein maken is dan het leukste wat er is en vooral heel fijn.

Foto's

Toen ik de professionele foto's liet maken had ik er geen directe bedoeling mee. Ik deed het voor mezelf, het maakte me blij, het moment maakte me tevree. Als ik zulke foto's online zet is mijn Messinger box net een dating-site, tja, laten we er maar over ophouden want ik kan er niets anders van maken. Iemand vertelde me dat hij benieuwd was naar de andere foto's, et voilà hier zijn ze. Dan staan ze maar online, hoeft ook niemand meer te gissen en hoef je mijn blijheid niet te missen. 

In het land van rijkdom

De titel van dit blog gaat over ons land waar we veel rijkdom kunnen vinden. Rijkdom is een heel breed begrip, laat er jouw eigen gedachten over gaan, wat is rijkdom voor jou? 

In het land van rijkdom

Houden we onszelf het liefst stom

 

Wij mensen schreeuwen om ons heen vanuit machteloosheid

Helaas hebben we daardoor steeds meer strijd

 

Mensen zijn zichzelf kwijt en roepen maar om zich heen

Ze weten niet beter, gaan mee met de meute, ze voelen zich alleen

 

Ze voelen zich alleen omdat ze geen verbinding ervaren

Verbinding die je kunt herstellen om met ons allen de wereld te klaren

 

In het land van rijkdom

Houden we onszelf het liefst stom

 

Wij mensen zijn niet stom, we gedragen ons er wel naar

Omdat wij dat niet willen inzien wordt het tij niet gekeerd, dat is niet raar

 

We zijn in een situatie gekomen dat we het allemaal beter weten

Toch zijn we daarin een belangrijk element vergeten

 

Verbinding herstellen kan een ander niet voor je creëren

Om de wereld te verhelderen zal iedereen aan de slag moeten gaan, gedraag je ernaar, ga het leren

 

De wereld verhelderen zodat de wereld weer gaat stralen

Hebben we zelf in de hand, geef het goede voorbeeld en blijf niet in rondjes dralen

 

Doe elkaar niet na en geef een ander niet de schuld

Kijk naar jezelf, ja, dat vergt geduld

 

In het land van rijkdom 

Houden we onszelf het liefst stom

 

We houden onszelf stom, we nemen het heft zelf niet in handen

We blijven wijzen naar een ander zodat we blijven stranden

 

Hopelijk gaan veel mensen na dit gedicht bij zichzelf te raden

Hoe ze meedoen aan het geschreeuw van machteloosheid en geen verbinding ervaren

Warrig

Ik kan me voorstellen dat het best een warrig blog is, er staat veel in. Vlagen die je zult herkennen, vlagen die je niets zeggen. De strekking van het blog lijkt mij wel helder, dat er veel in mensen omgaat en dat we liefdevol met onszelf en elkaar mogen verbinden. Laat indalen wat je iets zegt, waar je iets aan hebt en laat los waar je niets mee kunt. 

 

Heb je vragen stel ze gerust, leef je leven naar hartenlust.

 

Liefs Miranda

 

06 3058 4645

info@mrs-unlimited.nl


Onder iedere foto zit een link naar een social media kanaal.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.