(Ont)vluchten

Gepubliceerd op 21 augustus 2022 om 20:15

Vandaag was ik in gesprek met een man en een vrouw en spraken we over vluchtgedrag. Hoe makkelijk is het om alle verleidingen van het leven te weerstaan en niet te verdrinken in al die verleidingen?

Wij durven gerust te zeggen dat kiezen voor alle verleidingen makkelijker is dan kiezen voor een gezond en gelukkig leven.

Rijkdom

Kijk eens om je heen wat er allemaal is wat je kan verleiden om je geluk mee te kopen. In de loop der jaren is dat vele malen gemakkelijker geworden om geluk te kopen, er is zoveel rijkdom.

Helaas is de rijkdom waar ik nu over spreek niet de rijkdom die ik mensen gun. Ik gun mensen de rijkdom om verbonden en gelukkig te zijn met jezelf, als je dat ontdekt is er geen grotere rijkdom dan je jezelf kunt wensen.

Onrust

Je gelukkig en verbonden voelen is niet alleen rijkdom, het is ook nog eens heel rustig. De vele mensen (ja, helaas hoor en zie ik dat dagelijks) die zich onrustig voelen is echt heel groot. Er is vast geen onderzoek naar gedaan, want wat is onrust eigenlijk? Hoe zou je onrust kunnen omschrijven? Natuurlijk kun je momenten van onrust hebben als je even veel te doen hebt. Wat als je je altijd onrustig voelt en je 'gek' kunt worden van die onrust, voor jezelf op de vlucht bent. Dan kan het je leven gaan beheersen en kun je er in vastlopen. Die innerlijke onrust heeft te maken met de angsten die je bezit, de angst die je kunt doorbreken.

Toegeven

Hoe jong je ook bent, je kunt al onrust (en daarmee angst) ervaren en niet begrijpen waar je onrustig door bent, dat het soort van bij je hoort en niet anders weet dan dat je onrust ervaart. Het beste is om dat aan jezelf toe te geven en te gaan onderzoeken waar de onrust vandaan komt.

- Toegeven dat het er is en daarbij eerlijk bent tegen jezelf is één

- Toegeven dat je er iets aan wilt doen omdat het heel onprettig is is twee

- Toegeven dat het met alleen mediteren niet overgaat is drie

Slecht slapen

Onrust overdag, onrust 's nachts, onrust op allerlei momenten kunnen je leven gaan beheersen. Zoveel dat je er slecht van gaat slapen waardoor je niet meer uitgerust bent.

Ik kan je een moment van rust geven zodat je die onrust even kwijt bent en hopelijk zo lang mogelijk vast kunt houden. Beter nog is iets aan de onderliggende reden doen van die onrust, dat helpt je op de korte termijn en maakt je leven veel aangenamer. En ja, vooral ook rustiger zou je met een lach tegen jezelf kunnen zeggen :-) 

Gevoel

Wat zou het heerlijk zijn als je dat gevoel van onrust wat je hebt kunt beïnvloeden. Dat daardoor de kwaliteit van je leven toeneemt en daarmee de rijkdom in je leven toeneemt.

Wat zou het heerlijk zijn als je dat gevoel van onrust niet door de vele verleidingen uitschakelt maar dat je die innerlijke onrust zelf uit kunt schakelen.

(Ont)vluchten

Als je dat zelf kunt doen ga je van vluchten naar ontvluchten en bij jezelf terecht komen. Dat gaat niet met één druk op de knop, je zult er wel wat stappen voor moeten zetten. Je hebt keus, of je blijft met die onrust leven of je laat de rust jouw leven binnen treden en je gunt jezelf de rijkdom.

 

Onrust, slecht slapen en verleidingen

Beheersen je leven in een cirkel van ringen

 

Je kunt er in blijven hangen

Terwijl je hunkert naar een verlangen

 

Een verlangen naar rijkdom en rust

Waarin je jezelf sust

 

Alle begin kan moeilijk zijn

Zodra je ervaart dat het helpt geeft het je rust en dat is fijn

 

Een heldere blik

Zonder het getik van je rikketik

 

Van onrust naar rust met een innerlijk vertrouwen

Op die manier ga je meer en meer van jezelf houwen

 

Stoppen met de vele verleidingen want het is allemaal schijn

Wat heerlijk zal het leven zonder al die namaak zijn

 

Hopelijk lees je dit met een lach op je gezicht. Omdat je eigenlijk wel weet dat ook jij mag gaan luisteren naar wat goed voor je is.

 

Wil je eerst een keer ervaren hoe rust kan zijn tijdens de volgende Volle Maan meditatie?

Of wil je liever individuele ondersteuning?

Neem dan contact op voor een afspraak via deze link >

 

Liefs Miranda

 

06 3058 4645

info@mrs-unlimited.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.