Connection for Business


In verbinding met jezelf

Door de hoeveelheid werk met computers, schermen en andere digitale apparatuur is in verbinding blijven met onszelf moeilijker dan ooit.

We zijn niet méér gaan werken, we zijn zeker wel ánders gaan werken. Anders in de zin van meer werken met schermen dan met materialen en mensen. Stap voor stap is dat erin geslopen, dat hebben we niet bewust gedaan, we gingen logischerwijs mee met de ontwikkelingen van de technologie in de wereld.

We zien dat mensen meer dan ooit lichamelijke en mentale klachten ervaren door het veelvuldig gebruik van schermen en digitale apparatuur. Dat is geen bewuste keus, dat is er ook ingeslopen. Het bizarre is dat we er allemaal aan mee blijven doen, veelal omdat we niet anders gewend zijn en overigens waarschijnlijk ook geen keus zien. 

Kwaliteit van leven

Het is heel begrijpelijk dat we meegaan met de ontwikkelingen van de technologie. De daarmee gepaard gaande onhebbelijkheden die we daardoor in ons lichaam ervaren nemen we op de koop toe. Vrij logisch, we willen ons brood en daarmee onze leef plek verdienen. Helaas neemt de verbinding met onszelf en daarmee de kwaliteit van leven hierdoor wel af.

Mensenlichaam

We hebben allen één mensenlichaam en daar willen we zuinig op zijn, daar willen we naar luisteren zodat we ook plezier kunnen maken en blij kunnen zijn. Het is uitermate belangrijk dat we luisteren naar ons lichaam om de kwaliteit van ons leven te waarborgen. Helaas gaan we vaak over de grens van ons lichaam. We herkennen vaak niet snel genoeg wat goed voor ons is en daar komen die lichamelijke en mentale onhebbelijkheden in ons lichaam ons voor waarschuwen. 

Onhebbelijkheden

Het ervaren van de onhebbelijkheden is al aan de late kant, dan is het al onderdeel van ons leven geworden terwijl deze niet bij ons horen. We willen dus voorkomen dat de onhebbelijkheden chronisch worden, als ze dat niet al zijn. We zullen dus moeten gaan leren signaleren wanneer we over de grens van ons lichaam gaan. Op die manier herkennen we wat goed is voor ons lichaam.

Signaleren

Het tijdig leren signaleren en daarmee voorkomen van lichamelijke en mentale klachten van ons lichaam doen we door te mediteren, ons bewust te worden van ons lichaam. Bewust zijn van ons lichaam en daar naar luisteren.

Mediteren

Zoals je leest is het jezelf eigen maken om te mediteren en dit te integreren in je leven een bittere noodzaak. Mediteren helpt ter voorkoming van klachten en het helpt bij het genezen van veel lichamelijke en mentale klachten.

Grote voordelen van mediteren

- Iedereen kan het zichzelf eigen maken

- Het kan overal

- Het is met veel mensen tegelijk mogelijk

- Het enige wat je nodig hebt is jezelf

- Niet kostbaar

Connection for Business

In verbinding zijn- en blijven met ons lichaam is bedrijfsmatig gezien een onderdeel wat we niet weg kunnen denken. Vooral omdat we graag gezonde mensen willen hebben werken. Mensen laten leren luisteren naar hun lichaam door te leren mediteren is een onderdeel van een gezonde werkomgeving.

Aanbod voor bedrijven en organisaties

- Cursus mediteren

- Op regelmatig terugkerende basis, bijvoorbeeld wekelijks, begeleidend mediteren

Op locatie in Breukelen of incompany.

Neem persoonlijk contact met mij op voor meer informatie en interesse via deze link >


Graag inspireer ik ook als spreker.

Tijdens een interactieve presentatie neem ik je mee in het ervaren van Authentiek Leven en Werken.

Lees hierover meer via deze link >