De waarde van spijt

Gepubliceerd op 24 juni 2022 om 11:39

Men zegt vaak: 'Je kunt beter spijt hebben van dingen die je wel hebt gedaan als van dingen die je niet hebt gedaan'. Dat kan je brengen naar welke dingen zou je willen doen, toch?

Eénheidsworst

Ergens denk ik dat iedereen er zijn mooiste leven van wil maken, echter kiest niet iedereen daarvoor. We kiezen vaak voor de makkelijkste weg, de weg die velen kiezen en die ik zie als de weg van de éénheidsworst. Eénheidsworst als doen zoals iedereen het doet, dan loop je niet uit de pas want uit de pas lopen is anders, uit de pas lopen is vooral ook eng.

Het éénheidsworst pad kiezen we omdat die het makkelijkst is en daarmee het minst pijnlijk. Ik begrijp heel goed dat mensen die weg kiezen want de pijn aangaan is zeker niet het leukste in je leven.

De pijn

Toch is de pijn aangaan jezelf jouw mooiste leven gunnen. Door de pijn heen totdat je het licht ziet, het licht wat je vanuit de duisterheid voor ogen had. Het licht wat je ergens wel gezien hebt maar door allerlei omstandigheden nog niet (of niet meer) bij kon.

Zelf zag ik dat licht, heel ver weg, en ik kon er zeker niet makkelijk bij. Vele paden en wegen heb ik bewandeld en ben bij het water aangekomen waarnaar ik al een lange tijd onderweg was.

Heerlijk is het bij het water, zie de foto's van mijn laatste tocht afgelopen woensdag met de flipflops op de steiger toen ik thuis kwam.

Hart/intuïtie

Met je hoofd denk je vaak wat je wilt maar wat vertelt je intuïtie je, wat is je pad? Dat vragen veel mensen zich af. Je kent je pad niet, je kunt het pad wel volgen door beslissingen niet met je hoofd maar met je hart/intuïtie te nemen. Iedereen begint dat pad op zijn/haar manier te lopen, het staat niet in schrift geschreven wanneer je aan dat pad gaat beginnen. Dat pad gaan belopen doe je zelf, daar start je zelf mee.

Als het aan mij ligt begin je daar zo vroeg als mogelijk mee, als je nog jong bent en een heel leven voor je hebt. Dat is waarom ik doe wat ik doe met Ophelie, mensen laten zien hoe belangrijk het is gelukkig en verbonden te zijn met jezelf. Dus niet met die éénheidsworst mee te lopen, wel bij jezelf te komen en vanuit verbinding met jezelf een mooi leven te leven.

Tweede kans

De laatste tijd heb ik het gevoel dat ik een tweede kans krijg om mijn mooiste leven te leven. 'Een tweede kans? Maar die kans heb je toch al gekregen (mezelf gegund en gegeven) toen je 10 jaar geleden het roer omgooide?' Dat is de vraag die ik mezelf stelde en die jij nu misschien ook wel denkt.

Het gevoel dat ik een tweede kans krijg zit hem in een nóg diepere verbinding met mezelf. Zelf vind ik dat soms best bizar dat je een nóg diepere verbinding met jezelf kunt creëren, toch is het zo, enja, het is wat het is.

 

Laatst zag ik dit prachtige gedicht wat ik graag via deze weg deel:

INTIMITEIT .....

Intimiteit ligt niet in seksualiteit, of in de naaktheid van onze naakte lichamen, noch in louter aanrakingen op de blote huid ... Intimiteit is de kwetsbaarheid van openbaring, het vertrouwen van intuïtie en overgave.

Intimiteit is de intense nabijheid van onze ziel, de aanrakingen van het hart die we voelen wanneer we elkaar in de ogen kijken ...

 

Intimiteit is de nabijheid van Uw adem op mijn huid, de ogen die ondergedompeld zijn in anderen, gevangen in de tegenwoordige tijd ....

Intimiteit is een uitgewisselde blik die de ander in staat stelt onze ziel te zien, diepe gesprekken te voeren...

Het is een gedeelde glimlach die het hart raakt met passie, warm en teder, kwetsbaar, en zo zacht.

 

Intimiteit zijn twee harten die samen trillen op dezelfde golflengte, twee wezens die luisteren naar de gemeenschappelijke melodie van het hart, zonder angst aanwezig te zijn.

Het is de schoonheid van een gedeeld moment bij zonsopgang en de ochtendkoffie samen gedronken, hun ruggen tegen elkaar met hun ogen starend naar de nachtelijke hemel, een gesprek vol woorden en de vloeiende stroom van stilte die stil elkaars ogen ontmoet, woorden, tonen verspreiden zich overal en jullie zien allebei die stille wederkerigheid...

 

Intimiteit is niet de dagelijkse aandacht, gestuurde gedachten, glimlachen en vreugde achter woorden

Geloof niet dat je iemand goed kent alleen omdat je samen in bed lag. Intimiteit is de levendige intensiteit tussen jullie. Als je het gewoon weet, voel je de geur en nabijheid en alle onuitgesproken woorden die plaatsen en gaten vullen ....

 

Begin met het in je hart toe te laten

en je zult deze aanraking met je hele ziel voelen, je zult je zielen elkaar laten ruiken ....

Het is zowel verheldering als vibratie met begrip. Intimiteit is de heiligheid van het zien en voelen.

intense nabijheid en diepe verbinding

twee zielen in de transparante taal van de liefde ...

πŸ’—πŸŒˆβ˜€οΈπŸ™

 

Bron  Wilhelmus De Lange❀

 

Van mij voor jou

Gun jezelf je mooiste leven

Gun jezelf ook die tweede kans

Gun jezelf het licht in je ogen

Gun jezelf alles zodat je ook jouw energie kunt verhogen

 

Liefs Miranda


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.