Compleet zijn voelt volledig vertrouwd

Gepubliceerd op 13 januari 2022 om 12:29

Sinds Ophelie, ruim 3 jaar geleden geboren, ben ik volledig compleet. Compleet zijn geeft je ruimte voor jezelf en daarmee voor je eigen geluk en liefde.

Iedereen kan een compleet leven voor het eigen geluk en liefde hebben. De wensen die daarbij horen zijn voor iedereen anders, één ding is zeker, we hebben allemaal wensen en misschien zelfs dromen. Compleet worden betekent niet dat je dat in één druk op de knop kunt zijn, vaak heb je te doen met allerlei worstelingen die daaraan vooraf gaan. Dat vertel ik vanuit mijn eigen ervaring en natuurlijk wat ik allemaal heb gezien en meemaak in het verleden en nu nog in het heden.

 

Laatst zag ik deze fantastische tekst op iemands Facebook profiel, wat een prachtig verhaal.

Dit deel ik met alle liefde voor jou 💛

 

✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Anthony Hopkins schreef....

Laat de mensen gaan die niet klaar zijn om van je te houden.

Dat is het moeilijkste dat je in je leven zult moeten doen en dat zal ook het belangrijkste zijn.

Stop met moeilijke gesprekken met mensen die niet willen veranderen.

Stop met verschijnen voor mensen die je niet interesseren.

Ik weet dat je instinct alles in het werk stelt om de waardering te winnen van degenen om je heen, maar het is een impuls die je tijd, energie, je geestelijke en fysieke gezondheid steelt.

Wanneer je begint te vechten voor een leven met plezier, interesse en inzet, zal niet iedereen klaar zijn om je te volgen op deze plek.

Dat betekent niet dat je moet veranderen wie je bent, het betekent dat je mensen moet laten gaan die niet klaar zijn om mee te gaan.

Als je wordt uitgesloten, beledigd, vergeten of genegeerd door de mensen aan wie je je tijd schenkt, doe je jezelf geen plezier door hen je energie en je leven te blijven aanbieden.

De waarheid is dat jij er niet voor iedereen bent en niet iedereen is er voor jou.

Dat maakt het zo bijzonder als je mensen vindt met wie je vriendschap of liefde hebt.

Je zult weten hoe waardevol dat is omdat je hebt ervaren wat 'niet' is.

Er zijn miljarden mensen op deze planeet en velen van hen zullen je vinden op jouw niveau van belangstelling en betrokkenheid.

Misschien als je stopt met verschijnen, zoeken ze je niet.

Misschien als je stopt met proberen, stopt de relatie.

Misschien als je stopt met berichten te sturen, blijft je telefoon wekenlang donker of stil

Dat betekent niet dat je de relatie hebt verpest, maar dat betekent dat het enige wat haar ondersteunt is de energie die je gaf om het te onderhouden.

Het is geen liefde maar hechting.

Het is een kans geven aan degenen die het niet verdienen!

Je verdient veel meer.

Het meest waardevolle dat je in je leven hebt is je tijd en energie, aangezien ze allebei beperkt zijn.

Aan de mensen en de dingen die je je tijd en energie geeft, dat zal je bestaan definiëren.

Als je dit beseft, begin je te begrijpen waarom je zo ongeduldig bent als je tijd doorbrengt met mensen, activiteiten of ruimtes die niet bij je passen en niet dicht bij je mogen staan.

Je zal beseffen dat het belangrijkste dat je voor jezelf en iedereen om je heen kunt doen, is je energie harder beschermen dan wie dan ook.

Maak van je leven een veilige opvang, waar alleen ′′ compatibele ′′ mensen samen met je mogen zijn.

Jij bent niet verantwoordelijk voor het redden van anderen..

Je bent niet verantwoordelijk om ze te overtuigen om beter te worden.

Het is niet jouw taak om voor mensen te bestaan en hen je leven te geven!

Je verdient echte vriendschappen, echte verbintenissen en volledige liefde met gezonde en welvarende mensen.

De beslissing om afstand te nemen van schadelijke mensen zal je de liefde, de waarde, het geluk en de bescherming geven die je verdient.

~ Anthony Hopkins

✨✨✨✨✨✨✨✨✨

 

Zelf had ik nog één iemand in mijn leven waar ik van hou en niet weet of dat wederzijds was.

In 2022 zal dat helder gaan worden had ik mezelf voorgenomen en daar heb ik inmiddels actie in ondernomen. Want zonder actie gebeurt er niets en zodra er niets gebeurt is dat een soort van stilstand en die helpt je niet om gelukkig(er) te worden.

 

Het is iemand die ik 14 jaar ken, op en af hadden we contact. Voor mijn gevoel leerden we elkaar steeds beter kennen en ik had de indruk dat we dichter bij elkaar kwamen staan. Dat gevoel heb ik omdat ik zelf opener ben geworden en bewust ben gaan leven.

        - Als je zelf bewust leeft zegt dat niets over een ander, die ander kan gewoon door (over)leven. 

Omdat ikzelf mijn mooiste leven leef blijf ik telkens stappen zetten om het nóg mooier te maken dan het al is.

         - Met één druk op de knop je leven mooier maken kan niemand, al wekken mensen soms die

             indruk.

In de afgelopen tijd had ik vaker gezegd dat ik de tijd die we samen doorbrachten anders in wilde vullen, dat we leuke dingen konden doen samen zodat we elkaar beter en op een andere manier konden leren kennen. Ik zag de onzekerheid in zijn gedrag en nam me voor om er geen druk op te zetten. Een tijdje later zag ik geen vooruitgang, eerder een achteruitgang. Die achteruitgang kwam omdat ik mezelf bleef ontwikkelen en de ander bleef doen zoals diegene altijd deed. Dat is tenminste mijn indruk, als iemand niet praat is het moeilijk om te weten wat er in iemand omgaat.

        - Soms lijkt het dat een ander verandert, vaak komt dat omdat je zelf verandert en meer jezelf              bent/wordt.

Ik ging mezelf afvragen wat de meerwaarde was van ons contact, wat voegde diegene toe aan mijn leven stelde ik mezelf de vraag. Voor mij voegde het niets extra's (meer) toe, vooral omdat ik geen verbetering in gelijkwaardigheid zag en de liefdevolle omgang niet aanwezig was. Waarbij los staat waar dat mee te maken had, de ander of ik.

Ik merkte dat de communicatie oppervlakkig bleef en dat het vooral van mijn kant kwam, dat ik er energie in stopte. Als ik er geen energie in stopte kwam er uiteindelijk altijd wel weer contact maar dat was in zo'n kleine mate dat ik het onvoldoende vond.

Afgelopen week heb ik diegene onverwachts opgezocht, vooral onverwachts omdat er dan geen verwachting en geen voorbereiding is. Ik zag wederom hetzelfde niet veranderde onzekere terugtrekkende gedrag, wat ik overigens begrijp. Ik vertelde hoe ik het contact de afgelopen periode heb gezien en dat het op die manier geen meerwaarde (meer) heeft voor mij. De ander reageerde primair en in een soort van (aanvallende) tegenreactie, begrijpelijk want ik overviel diegene natuurlijk hiermee. Al pratende en daarmee in een ander energielevel komende ontstond er een andere vorm van verbinding, meer begripvol en we kwamen met elkaar in gesprek. Ik vertelde hoeveel ik van diegene houd en om diegene geef. En ik noemde een paar voorbeelden waarin duidelijk werd dat diegene zich niet bewust is van wat gezegd wordt. Niet dat dat erg hoeft te zijn, het is wel een gegeven dat we momenteel beide op een andere manier communiceren en in het leven staan.

Er  werd duidelijk dat ik dat gevoel van houden van alleen heb wat ik vanzelfsprekend als pijnlijk ervaarde. Dat sprak ik ook uit, hierbij wetende dat diegene dat niet met opzet heeft gedaan.

We hebben uitgesproken dat het contact hierbij stopt, vnl. omdat de ander aan gaf dat de energie verdeeld moet worden, dat is bij mij niet anders. En de ander kon niet zeggen dat er een vorm van liefde is, wel een soort van vriendschap. Ik wilde er de tijd en energie in stoppen, als de ander dat niet wil dan moet ik daar mijn conclusies uit trekken en voor mezelf kiezen en daarmee mezelf niet tekort doen.

Ik wil energie stoppen in de dingen die goed zijn voor mij en daarmee mijn mooiste leven leven. Alles wat goed is voor mij is ook goed voor de ander en daarom is dit voor nu de beste beslissing. De druk is nu volledig weg en dat zal voor beiden goed zijn. Ik ga er vanuit dat we geen contact meer zullen hebben, toch zeg ik nooit nooit, we zullen zien hoe het zich ontvouwt. Ik zal altijd van diegene blijven houden omdat de ander er voor mij was als ik het nodig had. Ik wil er ook voor een ander zijn als die mij nodig heeft, als diegene er voor open staat zal ik er zijn.

 

        - Als iemand (nog) niet open staat voor verandering/verbetering hebben ze meer levenslessen 

           nodig om het eigen proces aan te gaan. Ondanks die levenslessen betekent dat niet dat

           iemand dat ook daadwerkelijk gaat doen. Er zijn mensen die dat nooit gaan doen in het huidige

           leven.

 

         - Als je dichter bij jezelf komt en vanuit je eigen energie gaat leven zie je meer van een ander 

            omdat je diegene van een afstand gaat bekijken en je jouw eigen gedrag niet (meer) laat

            beinvloeden.

 

Met dit verhaal gaf ik een inkijkje over mijn beslissing van iemand waar ik van houd. De beslissing is nog onwennig maar geeft mij ruimte om vanuit mijn eigen energie verder te kunnen leven.

 

Hopelijk ga je voor jezelf na hoe het verhaal van Anthony Hopkins is voor jou, wat jij voelt voor wie. Wie weet inspireert mijn verhaal jou ook en helpt het je om beslissingen te nemen voor jouw mooiste leven.

 

Ik gun je jouw mooiste leven 💛

 

Liefde aan jezelf geven 💛

Geeft je jouw liefde van je leven 💛

 

De liefde van je leven ben je zelf 💛

Als je die vindt kom je stap voor stap bij je complete andere helf(t) 💛

 

De andere helft is onbekend 💛

Vraag jezelf af of dat werkelijk is, een andere vrouw of vent 💛

 

Compleet zijn voelt volledig vertrouwd 💛

Laat je alles zien waarvan je houdt 💛

 

Liefs Miranda

 

06 30584645

info@mrs-unlimited.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Jolanda Bras
2 jaar geleden

Prachtige blog, mooi hoe jij je open stelt en je kwetsbaarheid laat zien. 💛🙏😇