Inzicht over mediteren

Gepubliceerd op 19 juli 2023 om 14:08

Als je mediteren Googelt vind je verschillende betekenissen van het woord. Ook zijn er verschillende manieren waarop je kunt mediteren. De verschillende betekenissen en manieren van mediteren kan het best ingewikkeld voor je maken. 

Bij veel mensen is vanuit hun hoofd leven namelijk de dagelijkse gang van zaken. Als je dan probeert te begrijpen wat mediteren is zul je de draad nog verder kwijt kunnen raken. Mediteren is iets wat je moet ervaren om er jouw voordeel uit te kunnen gaan halen. Probeer het vooral niet te begrijpen, dat is zeker niet helpend.

Aandacht voor jezelf

Als je mediteren gaat zien als aandacht voor jezelf zul je er hopelijk enthousiast door raken. Mediteren kan namelijk veel problemen oplossen. En laten we ook niet onderschatten hoeveel problemen je ermee kunt voorkomen.

Vormen van mediteren

Welke vorm van mediteren bij je past kun je uitproberen. Dat kun je thuis doen met alles wat er op internet over te vinden is. Met of zonder muziek, met of zonder geur van bijvoorbeeld wierook, zittend, liggend of op een kussen of matje. 

Stilte

Er is één item wat over het algemeen bij alle vormen van meditatie hetzelfde is, stilte. Bij mediteren zul je stil gaan staan. Stil gaan staan bij datgene wat er in je omgaat. Dat betekent voor iedereen wat anders, vooral omdat iedereen in hun eigen levensfase zit, met hun eigen levenservaringen.

Wat kun je bereiken

Afhankelijk van de manier waarop je meditatie in je leven integreert zul je resultaat behalen. Resultaat klinkt als iets waar druk op kan staan, mediteren is juist bedoelt om de druk voor jezelf te verminderen. Dat kan betekenen dat je in beginsel zeker druk zult ervaren, het mooie daarvan is dat die druk je gaat helpen om meer geluk, vrijheid en blijheid te gaan ervaren. Wat je kunt bereiken kun je lezen via deze link >

Integreren

Veel mensen ervaren een moeilijkheid om mediteren in hun dagelijkse leven te integreren. Dat is ook helemaal niet raar, dat is juist heel logisch omdat we in ons leven met veel verleidingen en afleidingen in aanraking komen. Ik weet zelf hoe moeilijk het is om het te integreren in je leven maar o zo fijn als het je is gelukt. Daarom wil ik graag dat anderen het zichzelf ook eigen kunnen maken, dat gun ik hen. 

Cursus en vrij mediteren

Ik heb vaker meditatie avonden, liefdevolle healing meditaties en volle maan meditaties voor mensen gehouden. Om mensen meer houvast te kunnen geven en het makkelijker te kunnen integreren in hun leven heb ik een cursus van 10 bijeenkomsten samengesteld. Daarnaast kun je voortaan vrij komen mediteren.

Cursus

De cursus is voor beginners en zal doorlopend gegeven worden, je kunt dus instromen wanneer je wilt. Het is wel raadzaam om de cursus af te maken en de 10 bijeenkomsten wekelijks te komen volgen. Meer informatie via deze link >

Vrij mediteren

Het vrij mediteren begin ik mee omdat mensen thuis vaak niet de mogelijkheid of de rust hebben om te mediteren. Je wordt bijvoorbeeld veel of snel afgeleid, of je hebt geen goede plek waar je rust kunt ervaren. De momenten dat je vrij kunt komen mediteren bepaal je zelf. Je laat via e-mail (Whatsapp mag ook) weten wanneer en hoe lang je wilt komen. Het is mogelijk vanaf een uur en dan telkens met een half uur te verlengen.

Voorbeeld: Als het op een avond is tussen 19.30u en 21.30u, kun je om 19.30u aanwezig zijn, maar je kunt ook om 20.00u of 20.30u aanwezig zijn. Als je later komt stroom je later in. Je betaalt de tijd die je vooraf af hebt gesproken. Langer blijven als vooraf afgesproken mag natuurlijk, dat zal dan achteraf gerectificeerd worden.

Mogelijkheden van dagen en tijden om vrij te komen mediteren lees je via deze link >

 

Met dit blog hoop ik je meer inzicht gegeven te hebben over mediteren en datgene wat ik aanbied.

Heb je nog vragen, schroom niet om me te contacten.

 

Liefs Miranda

info@mrs-unlimited.nl

06 3058 4645


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.